• Meeuwen bekert verder na galawedstrijd

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Arnemuiden JO8-1 op het programma. De Meeuwen hadden eerder dit seizoen de poulefase tegen 3 teams uit de 4e klasse winnend afgesloten. Ook de daarop volgende wedstrijd tegen SSV’65 JO8-2 (3e klasse) werd met overtuigende cijfers 10-3 gewonnen.
    Op papier gezien zou dit geen gemakkelijke wedstrijd worden. Na de verloren wedstrijd tegen Veere/Serooskerke hadden ze ook wat goed te maken. Met een complete selectie reisden we in de vroege ochtend af naar Arnemuiden. Alleen Niels was niet 100% fit maar wilde deze wedstrijd tegen zijn oud-dorpsgenootjes niet missen. Het was Lucas zijn beurt onder de lat. De verdediging werd gevormd door Guus, Rob en Niels en het tandem op het middenveld bestond weer uit Bram en Tijs. De Meeuwen starten de wedstrijd op het kunstgrasveld fel en Arnemuiden werd op eigen helft vastgezet. Dit leverde al snel het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Bram onderschepte de bal, snelde langs de verdediging in en liet de keeper kansloos??.. 0-1. Dit bleek later het begin van een heerlijke voetbalwedstrijd. De ene combinatie naar de andere werd gemaakt en als "onafhankelijke" verslaggever mag ik wel de conclusie trekken dat het combinatiespel van Barcelona geëvenaard werd. Lang hoefden de supporters niet te wachten op het volgende doelpunt. Niels stuurde Tijs weg aan de rechterkant en zijn afgemeten voorzet kon simpel binnengetikt worden door Bram 0-2. De Meeuwen hielden de druk op de ketel en Guus kon op de helft van de tegenstander onderscheppen en na een solo zette hij Tijs vrij voor de keeper 0-3. Daarna ging het voor de verslaggever snel. Via wederom een combinatie Bram/Tijs kon ditmaal Tijs afronden 0-4 en de 0-5 was wederom een doelpunt van Tijs na een schitterende individuele actie. Wanneer je constant op de helft van de tegenstander voetbalt dan geef je achter de laatste linie ook weleens ruimte weg. Meerdere keren kon keeper Lucas redding brengen door vroeg uit zijn goal te komen maar helaas ging het ook een keer mis. Wanneer ook de laatste man voor de bal stond konden 2 spelers van Arnemuiden alleen af op Lucas en lieten hem kansloos achter 1-5. Kort daarna zette Tijs de 1-6 op het scorebord toen hij de bal in zijn voeten geschoven kreeg van de keeper. Net voor de rust maakte Arnemuiden er nog 2-6 en met een tevreden gevoel zochten de Meeuwen de kleedkamer op.

In de rust werden de complimenten uitgedeeld door de trainers maar de meeuwen moesten ook waakzaam zijn voor onderschatting. Na rust kon het weleens gaan stormen. Met een gezonde dosis energie keerde we terug naar het veld. De eerste vijf minuten van de tweede helft was het spelbeeld volledig in evenwicht. Toch breiden de Meeuwen de voorsprong verder uit. De keeper verwerkte een doeltrap niet goed en schoof de bal in de voeten bij Tijs. Dit was een koud kunstje voor hem en met een lage schuiver zette hij de 2-7 op het scorebord. Op het snelle kunstgrasveld combineerden de Meeuwen er weer op los en Arnemuiden kwam er niet meer aan te pas. Nadat Bram na een schitterende solo de 2-8 op het scorebord had gezet werd het publiek in Arnemuiden eindelijk wat stiller. Helemaal compleet was de feestvreugde nog niet want wat zou nou mooier zijn als Het Kanon ook een doelpunt zou meepikken. Meerdere schoten verdwenen in de handen van de keeper of op de paal. Opgeven was er niet bij want waar trainer Maurice nog riep’’ spelen spelen ‘’schoot het Kanon van het middenveld hard in de bovenkant van het doel 2-9. Het mooiste van de ochtend moest nog komen. Op het kunstgrasveld was Tijs als een vis in het water. Hij ontving de bal op het middenveld en na een loepzuivere panna krulde hij met links de bal in bovenhoek 2-10. Terwijl de Meeuwen nog aan het nagenieten waren van het mooie doelpunt van Tijs lag de bal plotseling bij ons in het doel 3-10. De Meeuwen kwamen verder niet meer in de problemen en laatste man Lucas zette de eindstand op het scorebord toen hij een corner van Bram binnentikte 3-11.

Een spannende bekerwedstrijd werd het niet maar wat zijn de trainers Kleinepier/Elvé trots op de Meeuwen als je met zulke cijfers wint van een 2e klasser. Volgende week hebben we een vrij weekend en daarna spelen we de uitwedstrijd tegen RCS voor de competitie.
    Tijdens de wedstrijd was fotograaf Frans van Pagee aanwezig en hij heeft een mooi fotorapportage gemaakt van de wedstrijd. Zeker de moeite waard om deze op de website van de Meeuwen te bekijken. Via deze weg bedanken wij Frans Pagee voor de foto’s.

Foto's van deze wedstrijd van Frans Pagee.