• Afgelopen zaterdag 4 mei stond er een uitwedstrijd tegen Bruse Boys gepland.
    Na 75 minuten spelen leek de overwinning binnen, maar niets bleek minder waar.

Een op papier relatief makkelijke pot, die gewonnen moest worden om de concurrenten voor te blijven, werd in de laatste 10 minuten van de wedstrijd weggegeven.

Op een winderig sportpark Volharding in Bruinisse werd er gestart in de volgende opstelling: yoeri, Casper, Ramon, Chiel, Ricardo; David, Wouter K, Wouter V, Yannick B, Gennaro; Sjoerd. Op de bank begonnen Nino, Robbert en, door het nachtelijke spoken van Thomas, Wessel.

Het begin van de wedstrijd was in evenwicht met een, mede door de omstandigheden, matig veldspel. Toch wist De Meeuwen een aantal keer gevaarlijk te worden bij een uitbraak. Na een kwartier spelen leidde dit tot de 0-1. Een mooie voorzet van Gennaro werd fantastisch afgewerkt door Yannick.
    Een paar minuten later stond Bru echter al op gelijke hoogte, door een goede actie vanaf het middenveld en slecht ingrijpen.
    Na deze goal kreeg vooral de Meeuwen nog een aantal (grote) kansen. Één daarvan werd door Gennaro benut, waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 1-2 voorsprong.

Yannick bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en voor hem kwam Robbert in de ploeg.
    In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waar de Bruse Boys meer balbezit had en De Meeuwen probeerde te profiteren door snel om te schakelen en te profiteren van de ruimte achterin. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft schiet Sjoerd de 1-3 binnen en de wedstrijd leek dan ook gespeeld. Toch geloofde De Bruse Boys er nog in en drukten behoorlijk door, mede doordat ze met een extra spits gingen spelen. De Meeuwen kwam hierdoor niet meer aan voetballen toe. Met nog 10 minuten op de klok een gevaarlijke aanval over de rechterkant van Bru. De voorzet wordt slecht verwerkt door de Meeuwenverdediging en de 2-3 vliegt tegen de touwen. Nog geen vijf minuten later wijst de scheidsrechter naar de stip; de penalty wordt benut en het staat 3-3, met nog 5 minuten spelen.
    Het onmogelijke gebeurt, in de laatste minuut van de wedstrijd, wordt een voorzet er met moeite ingekopt waardoor de meeuwen het sportpark met een 4-3 verlies zal verlaten.

Een onverwachts verlies, maar de stoere kerels hebben alles nog in eigen hand, zolang er van de directe concurrenten gewonnen wordt in de komende weken.