• Darttoernooi vv De Meeuwen 2018 - Verslag

28 dec 2018
  • Darttoernooi vv De Meeuwen 2018

Afgelopen zaterdag 22 december werd de 3e editie gehouden van het darttoernooi bij De Meeuwen, dit jaar(34) iets minder deelnemers dan vorig jaar (42), maar wat mij betreft niet minder succesvol was. De poule fase leverde weinig verrassingen op, wel ging Jari Tevel in zijn eerste editie direct door naar de 1/8 finale en een ander opvallende statistiek Mark Riemens gaf geen leg uit handen in zijn poule zijn broer René deed bijna hetzelfde maar moest in de laatste poulewedstrijd toch een leg toestaan aan Kees Boogaard.

De uitslagen achtste finales: Mark Riemens- Maarten Brasser 3-0, Sjoerd Wijkhuijs- Gerhard van Keulen 3-1, Frank Paulusse- Wouter Vos 0-3, Niels Adriaanse- Menno de Nooijer 3-0, Tim Koppejan- Danny Huibregtse 1-3, Wouter Duvekot- Marcel Glas 3-0, Erwin de Bree- Jari Tevel 3-0 en Ewout Maas ?? René Riemens 2-3.

Zodoende ook hier weinig verrassingen 6 dezelfde kwartfinalisten ten opzichte van vorig jaar waar Wouter Duvekot en Sjoerd Wijkhuijs zich bij hadden gevoegd.

De uitslagen kwartfinales: Mark Riemens- Sjoerd Wijkhuijs 4-0, Niels Adriaanse ?? Wouter Vos 2-4, Danny Huibregtse- Wouter Duvekot 1-4 en Erwin de Bree- René Riemens.

Hierbij valt op dat Wouter Duvekot nog steeds in het toernooi zit en dat de finalist van de 1e editie Wouter Vos eruit ligt.

De uitslagen halve finales: Mark Riemens- Niels Adriaanse 5-0 en Wouter Duvekot- René Riemens 3-5. Dus weer dezelfde finalisten als het voorgaande jaar en een zware kluif voor René tegen Mark die nog steeds geen leg heeft afgegeven.

De troostfinale ging tussen Niels Adriaanse en Wouter Duvekot, het was een gelijk opgaande partij waarbij "Duuf" aan het langste eind trok en met 4-5 won.

De finale tussen de gebroeders Riemens was een ware thriller waarbij tijdens de partij niet te voorspellen viel wie er zou winnen. Uiteindelijk viel de beslissing pas in de laatste leg (jawel, Mark had er 4 moeten toestaan) De laatste leg zat zeer dicht bij elkaar maar met de grootste kans voor René het in zijn voordeel te beslissen, maar helaas voor René besliste Mark via dubbel 1 (madhouse) de partij en daarmee het toernooi.

Daarmee was het nog niet gedaan qua prijzen voor Mark hij pakte nog de prijs voor: meeste 180ers (2 stuks, René en Wouter D bleven steken op 1) en de hoogste finish van 98.

Terugkijkend was het weer een mooi en gezellig toernooi met speciale dank aan de competitie/- wedstrijdleiding Marcel Glas, het barpersoneel Koos Huibregtse en Jan van Sluijs en de maandagmorgen ploeg die de dartbanen in elkaar gezet en uit elkaar gehaald hebben.

Johnny bedankt voor gesponsorde pizza's Royal

Tot volgend jaar!