• Zaterdag 15 december, Seroos 2 op het programma voor de stoere kerels. Een belangrijke pot voor de ranglijst want Seroos heeft slechts 2 punten achterstand op M2. Zelf staan we op slechts 3 punten van koploper Heerjansdam, waar de klad er een beetje in lijkt te zitten de laatste weken.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Lein de Wolf heeft de technische staf de volgende selectie geselecteerd.

Opstelling: Milan, Casper, Eddy, Ramon, Koen; Thomas, Wouter D, Mark, Wouter V, Nino; Sjoerd.
    Wissels: Richard, Timme en Danny

Tactische analyse van de tegenstander wordt deze week overgeslagen want laat de normaal zo betrouwbare bron nou net de trainer van de tegenstander van vandaag zijn (dhr. Van belzen, toeval?). Gelukkig heeft de Meeuwen met Ramon en Bram seroos-insiders aan boord om toch enigszins voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.

M2 komt uitstekend uit de kleedkamer en start de wedstrijd met veel druk naar voren. Hierdoor komt Seroos niet aan het positiespel toe waar hun kracht ligt. Met name via Nino, die goed in vorm is, weet M2 keer op keer de ruimte te vinden. Het levert de eerste 20 minuten mogelijkheden op met name van afstand voor Sjoerd en duuf. De grootste kans is voor Vos die na een één twee met Nino de bal opnieuw terug krijgt en de 16 binnen dribbelt. De hoek voor het uitkiezen maar wacht één stap te lang en daardoor wordt het schot geblokt door een verdediger.
    10 minuten later, eigenlijk op het moment dat M2 het overwicht wat begint te verliezen is het dan wel raak. Vos krijgt de bal aangegooid op de rand van de 16 en kan met enig geluk wegdraaien van de tegenstander en kiezen voor een schot of een voorzet. Heel verstandig wordt het dat laatste waardoor Mark, attent als hij is, op tijd tegen de bal aanlopen, 1-0!
    Na de goal wordt Seroos wat sterker, zonder echt gevaarlijk te worden. M2 besluit een handje te helpen door slordig balverlies te lijden in de omschakeling waardoor de spits voor kan zetten en deze bij de 2e paal binnengelopen wordt. Een domper voor M2 en de zo betrouwbare verdediging.

Na rust een gelijk opgaande strijd waarbij de kansen toch weer voor M2 zijn. De voor Sjoerd ingevallen Richard weet kort na rust met een schot in de verre hoek bijna direct te scoren maar deze gaat net voorlangs. Nino levert vele voorzetten af waarvan er één bij de 2e paal door Thomas op de paal wordt geschoten. Niet heel veel later een bijna identieke situatie maar een magnifieke reflex met de voet van de keeper voorkomt dat Thomas nu wel scoort.
    Bij serooskerke zijn het met name voorzetten die te scherp worden ingebracht en zo oogt het wel dreigend maar wordt het nooit echt gevaarlijk. Met invaller Timme heeft M2 weer iets meer balvastigheid en probeert het nog een slotoffensief te starten. Op een scrimage vlak voor tijd na zit een treffer er niet meer in. Met dit gelijke spel blijft M2 wel ongeslagen in de thuiswedstrijden, eindigt het de eerste seizoenshelft op de 3e plek, slechts 2 punten achter op koploper maar wederom verliezend Heerjansdam.
    M2 hervat de voorbereiding begin 2019 met een training en weekendje weg naar het voor vele bekende Vaals, met uitstapjes naar beide kanten van de grens. Alles is nog mogelijk in 2019, startend met een uitwedstrijd naar de hekkensluiter VVGZ 3.