• Op zaterdag 23 februari is de tegenstander van de stoere kerels het onderaan bungelende SSV’65 2 uit Goes. Na de zeperd vorige week tegen Rijsoord 2 is het taak om de weg naar boven weer in te zetten. Door blessures, ziekte en schorsingen was het noodzakelijk voor Daan Eikenhout om de gehele 1e selectie mee te nemen naar Heinenoord, waardoor Meeuwen het moest doen met de echte cracks van het 2e aangevuld met een bank van A-Junioren.
    Onder het oog van zo een 60 supporters stuurde Adrie van Belzen de volgende spelers de wei in:
    Joeri Meijer op de goal. Achterin Thomas, Chiel, Ramon en Koen. Op het middenveld: Robbert, Wouter Duuf, Bas, Wouter Vos en Nino. Voorin: Sjoerd. De jeugdige bank werd gevuld door: Sjoerd Melis, Jur Brasser en Dario Schepens.
    Na eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wattel werd er zoals afgesproken meteen naar voren gezet wat ook in de 3e minuut al zorgde voor een halve kans voor De Meeuwen. De verdediger was helaas iets eerder bij de bal waardoor Sjoerd tegen de voet van de verdediger schopte ipv de bal. De legendarische superspits moest hierdoor het veld al binnen 5 minuten verlaten. Gelukkig veranderde er voor Adrie van Belzen weinig om te coachen want zijn naamgenoot Sjoerd (ijsbeer) Melis werd ingebracht.
    Het eerste kwartier van de wedstrijd verliep verder als een droomstart voor De Meeuwen, in de 5e minuut draait Thomas Brouwer een vrije trap in vanaf de rechterkant. Middenvelder Bas Ruitenberg (Of was het Ruitenburg?) raakt de bal licht met zijn hoofd en zet Meeuwen 2 op een 1-0 voorsprong. Na 10 minuten val ook de 2-0 al. Een verdediger van SSV schat onze razende Robbert totaal verkeerd in waardoor Robbert eerder bij de bal is, hij bedenkt zich geen moment en schiet keihard de 2-0 tegen de touwen. Na een kwartier wordt het zelfs al 3-0. Dit keer valt er een afgeslagen voorzet voor de voeten van Aanvoerder Wouter vos, Wouter weet wel raad met deze kans en schuift rustig de 3e meeuwen goal binnen. Verder gebeurd er in de 1e helft weinig spannends meer.
    Na de rust een lange bal vanuit achteren van SSV’65. Chiel (hoe is het mogelijk gek) en Ramon waren er nog niet helemaal uit wie deze bal ging verwerken waardoor de spits van de tegenpartij er meteen 3-1 van kon maken. Dit zorgt niet echt voor paniek bij de geroutineerde spelers en eigenlijk komen de meeuwtjes ook geen moment in de problemen. In de 70e minuut is daar dan toch de 4-1. Na een vlot lopende aanval komt de bal bij linksbuiten Nino Cijvat, Nino schiet de bal rustig onder de keeper van SSV’65 door. Uit een spaarzame uitbraak van SSV verdienen ze een vrije trap op zo een 30 meter van de goal van Joeri. De middenvelder van SSV’65 weet deze toch redelijk in de kruising te mikken waardoor het toch weer 4-2 staat.
    Na de tegengoal gaat Meeuwen 2 nog voor een slotoffensief en begint te drukken op de verdediging van de club uit Goes. In de 80e minuut valt de bal uit een kluts voor de voeten van Bas, Bas schiet hard richting doel, wordt onderweg nog door 7 man aangeraakt en beland zo in de goal. 5-2. Inmiddels zijn ook Jur en Dario in het team gekomen, de laatstgenoemde zorgt ook nog voor het slotstuk van de wedstrijd. Dario krijgt de bal in de 16 voor zijn voeten en schiet de bal met een mooie boogbal in de kruising.
    Uit eindelijk een mooie overwinning en mede doordat de concurrenten punten verspelen hebben we nog volop uitzicht op de bovenste plaatsen.
    HUP MEEUWEN 2 STOERE KERELS!

Foto's van deze wedstrijd van Wim Brouwer.