• GRC ’14 2 - Meeuwen 2
    Nacompetitie Hoofdklasse / Reserve 1e Klas

Zaterdag 1 juni stond de bovenvermelde wedstrijd op het programma voor de stoere kerels van Meeuwen 2, een toetje na het mooie maar vermoeiende seizoen.
    In de aanloop naar deze wedstrijd moest, met name trainer Adrie veelvuldig in actie komen om genoeg spelers op de been te krijgen. Doordat de wedstrijd op de zaterdag na Hemelvaartsdag gespeeld werd waren diverse spelers niet beschikbaar in verband met werk of andere verplichtingen. Ook door het aantal geblesseerde spelers werd de lijst met kandidaten wel heel erg kort. Al met al veel werk vooraf, waar er zelfs een moment was waar de gedachte op kwam om maar niet te spelen. Uiteindelijk lukte het toch om 14 namen op papier te krijgen en werd er zaterdagochtend rond 11:00 uur verzameld bij de kantine. Voordat de bus, beschikbaar gesteld door het bestuur en sponsoren, kon vertrekken moest er ook nog een en ander geregeld worden voor de versterking van de inwendige mens en de versnaperingen voor de terugweg. Om 11:15 uur kon de reis naar Giessen beginnen. Het bleek voor de chauffeur nog niet makkelijk om in de vakantiedrukte Zoutelande te verlaten. Eenmaal buiten het dorp ging het wel voortvarend en waren we toch ruim op tijd op het mooie maar o zo warme complex van GRC ’14. Het rubber op het kunstgras blonk en stonk ons tegemoet.
    Tijdens de wedstrijdbespreking diende zich een volgend probleempje aan. De bus die ons gebracht had moest plotseling weg. Ergens stond een groep te wachten waarvoor vergeten was een bus te regelen. Wij moesten de bus leeghalen en afwachten of er weer één om ons zou komen.
    Het bleek dat Adrie weer goede research had gedaan en wist precies hoe deze tegenstander meestal speelt. Als tegenzet kwam hij met de volgende opstelling:
    Doel: Stefano
    Achter: Casper, Chiel, Ramon en Koen (met keelonsteking)
    Midden: Ricardo, Wouter Vos, Thomas, Yannick But (licht geblesseerd)
    Voor: Sjoerd en Nino
    Wissel: Wouter Koch (geblesseerd), Milan (reserve keeper en speler) en Adrie van Belzen

Iets voor half drie begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Lopes en de onafhankelijke grensrechters Konings en Van Nistelrooij. De eerste periode van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen en lag het tempo, mede door de hitte, niet erg hoog. Enkele kansjes en corners zorgden voor wat gevaar voor beide doelen, maar de wedstrijd kwam niet echt op gang. Na een welkome drinkpauze rond de 22e minuut kroop de wedstrijd weer voort. Meeuwen had de zaak goed onder controle. Uit het niets viel nog voor het halfuur de 1- 0 voor GRC en niet veel later was daar ook de 2 - 0. Eigenlijk was er gedurende de eerste helft niets aan de hand maar we gingen wel met een 2 – 0 achterstand de rust in. Dit ook tot ongeloof van de meegereisde supportersschare.
    In de rust probeerde een ieder weer voldoende vocht en energie te tanken en zette Adrie, gesteund door Yannick, de zaken nog een keer op scherp. Dat dit niet mocht baten bleek al heel snel in de tweede helft.
    De leidsman, die soms heel formeel was, gaf al snel in de tweede helft een vrije trap aan GRC, net buiten het strafschop gebied. Hij zette de muur op afstand, waarbij hij aangaf dat iedereen moest wachten op zijn seintje. Zonder duidelijk seintje werd de vrije trap genomen en de bal zeilde perfect, buiten ieders bereik, in het doel. De massale protesten van de Meeuwen spelers en aanvoerder Vos baatten niet. Sterker nog, er werd gedreigd met een gele kaart als men niet snel verder ging.
    Door dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld en kon GRC zonder veel moeite de wedstrijd uitspelen.
    De stoere kerels kwamen er nog wel enkele keren goed uit en werden gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar de kansen die er waren werden niet benut. Een treffer zat er deze wedstrijd niet in.
    De eindstand viel nog behoorlijk hoog uit. GRC won met 6 – 0
    Na afloop overheerste, na de eerste teleurstelling van de verloren partij, het goede gevoel over het afgelopen seizoen. Om half zes werd, in een andere bus, aan de terugreis begonnen. Tijdens één van de pi(t)sstops werd de traditionele “Stoere kerels Meeuwen 2 nacompetitie uitwedstrijd foto” gemaakt.
    Terug in Zoutelande, op het nieuwe terras bij de Meeuwen kantine, nog wat gedronken en teruggeblikt op de verloren partij en vele andere zaken. Nadat ook de JO19 was toegejuicht, die terugkwamen met de gewonnen beker/schaal werd in het dorp een plekje gezocht om te eten en de Champions league finale te bekijken.
    Het was nog lang gezellig