• Aanstaande zaterdag is voor alle teams de winterstop echt over en hebben we weer eens een vol programma staan! We trappen af op D’n Hooghe Hilt om 9 uur met maar liefst drie wedstrijden. De JO-7 2 neemt het op tegen de Bevelanders, de JO9-2 tegen de samenstelling van Hoedekenskerke/Kwadendamme en de JO10-1 komt in actie tegen Oostkapelle/Domburg. Eveneens om 9 uur maar dan op verplaatsing speelt de JO8 bij RCS in Oost-Souburg en net iets later om kwart over 10 is daar ook de JO13 te bewonderen. De JO7 blijft lekker dicht in de buurt, zij spelen een uitwedstrijd bij VCK in Koudekerke. Iets verder weg speelt ook om kwart over 10 de JO11 in Nieuwland tegen de plaatselijke JO11.

Het ochtendprogramma in Zoutelande zelf wordt afgesloten door de JO15 en JO17 die het allebei om kwart over 10 opnemen tegen respectievelijk SJO FC de Westhoek en Steen. Al deze teams spelen een aparte najaars- en voorjaarscompetitie dus over rangen, standen en topscoorders valt nog niks te melden. Allen heel veel succes en plezier komend voorjaar!

Dan gaan we naar de spannende competities van de senioren met allereerst Dames 2 die deze zaterdag vroeg in de veren mogen voor een uitwedstrijd in IJzendijke. Zij nemen het daar op tegen de nummer twaalf van de ranglijst. Zelf staan de dames op een tiende plek wat ervoor zorgt dat de wedstrijd zaterdag een echt zes-puntenduel is. Winnen is aanhaken bij de middenmoot, verliezen is toch weer naar beneden kijken. Belangrijk dus!

Het middag programma op D’n Hooghe Hilt wordt afgetrapt om stipt 12 uur door Meeuwen 5 tegen GPC 6. Vorige week hadden ze het zwaar in Middelburg tegen MZVC 6 en verloren dan ook met 5-0, deze week zal niet veel makkelijker worden. GPC is namelijk na MZVC de nummer 2 op de ranglijst. Aansluitend speelt om half 3 Meeuwen 2 tegen Pelikaan 3, een tegenstander waar van gewonnen moet worden om aansluiting te houden bij de middenmoot. Gelukkig laten de statistieken zien dat Meeuwen 2 in een thuiswedstrijd tegen Pelikaan vaak aan het langste eind trekt.

Dan blijven er om half 3 nog twee wedstrijden over. In de buurt speelt Meeuwen 3 ook al een zware wedstrijd tegen koploper Oostkapelle/Domburg 3. Iets verder weg maar toch zeker nog te doen, kunt u in Zierikzee ons Meeuwen 1 bewonderen. Wedstrijden tegen MZC’11 zitten altijd vol met mooie verrassingen en rare wendingen. Zo werd er in het seizoen dat Meeuwen glansrijk kampioen werd van de 2e klasse kansloos verloren in Zierikzee en werd in een eerdere uitwedstrijd een 0-2 voorsprong weggeven tot een 5-2 verlies. De laatste wedstrijd van 21 september in Zoutelande werd door de Meeuwen met 4-1 gewonnen. Een wedstrijd dus die vaak garant staat voor vele doelpunten en ook gezien de stand op de ranglijst alle kanten op kan.

Meeuwen 1 staat nu met 22 punten op een 5e plaats en MZC’11 op een 7e met 19 punten. Een wedstrijd dus die een hoop verschuivingen in de middenmoot teweeg kan brengen maar laten we hopen dat Meeuwen de wedstrijd weet te winnen en aansluiting kan vinden bij de subtop!

Iedereen een leuke en sportieve zaterdag gewenst!