• Het Weekend (08-02-2020)

6 feb 2020
  • Komend weekend staat er een weer een vol programma voor de deur. Thuis vangen we aan met vier wedstrijden om 9 uur. De JO-7 ontvangt GPC, de JO-8 Serooskerke, de JO-9 1 neemt het op tegen Steenbergen en de tegenstander van de JO-13 is Terneuzen. Op verplaatsing kunnen een aantal teams gezellig samen reizen en dat geldt natuurlijk ook voor alle supporters! De JO-7 2 en 3 spelen allebei om 10 uur in Koudekerke tegen VCK en de JO-9 2 en JO-10 kunnen tezamen naar de Bevelanders op Kamperland. Ook deze wedstrijden vangen tegelijk aan, namelijk beide om 9 uur.

Na al die wedstrijden om 9 uur hebben we nog in Zoutelande nog 1 jeugdwedstrijd op het programma staan om kwart over 10. Dat is de JO-11 die het opneemt tegen Luctor Heinkenszand. Daar speelt ook de JO-15 tegen maar zij doen dat in Heinkenszand. Dan blijft over de JO-17 en zij spelen deze week in en tegen Kloetinge. Opvallend is dat er maar heel weinig jeugdteams zijn die vorige week hun wedstrijd gewonnen hebben. Voor de winterstop hebben ze het allemaal fantastisch gedaan maar nu moet de draai nog even gevonden worden. Laten we hopen dat dat deze zaterdag gaat lukken, in ieder geval allemaal veel succes en plezier!

Dan is de volgende thuiswedstrijd die van Dames 1 om 12 uur. Zij spelen tegen het combinatie elftal van Dauwendaele/Walcheren/Zeelandia Middelburg. Een initiatief dat afgelopen zomer is opgezet om het dames voetbal te behouden. Met drie verenigingen is het hun gelukt om 2 dameselftallen op de been te krijgen. Kan je nagaan hoe knap het is dat de Meeuwen dit jaar weer 2 damesteams in competitieverband kan laten spelen!

Daarnaast heeft al dat gebundelde talent ook nog niet echt tot top resultaten geleid want we vinden dit combinatieteam terug op plek 11 van de ranglijst. Meeuwen dames 1 loopt lekker, ze staan keurig in de middenmoot en wisten de laatste wedstrijd met maar liefst 9-1 te winnen.

Dames 2 reist daarna af naar Nieuwdorp waar ze het ook tegen een samenwerkingsteam opnemen, namelijk dat van Nieuwdorp en de Patrijzen. De Meeuwen dames kunnen in dit duel de punten goed gebruiken want de onderlinge verschillen in deze competitie zijn bijzonder klein.

Vervolgens het programma bij de heren, alle teams spelen deze week om half 3. Meeuwen 5 speelt in Koudekerke tegen VCK 5 en mag inmiddels toch wel eens winnen om  niet te kansloos onderaan te blijven staan. Meeuwen 4 speelt de altijd gezellige wedstrijd in en tegen Arnemuiden 3. Helaas geef ik de mannen van Meeuwen 4 deze week weinig kans om dit duel te winnen, Arnemuiden 3 staat namelijk netjes bovenaan in deze competitie. Meeuwen 2 speelt de verste uitwedstrijd van dit weekend, namelijk tegen Bruse Boys. Dat moeten de stoere mannen toch kunnen winnen tegen de nummer laatste van de reserve eerste klasse A en ook de onderlinge resultaten zijn bijna altijd in het voordeel van de Meeuwen!

Meeuwen 3 en 1 verzorgen dus deze week het thuisprogramma. Meeuwen 3 speelt tegen MZC’11 en kan na het verlies tegen de koploper van vorige week nu een hoop goed maken. MZC’11 staat met 2 punten 1 plek hoger op de ranglijst en het zou heel mooi zijn als Meeuwen 3 ze zaterdag voorbij weet te streven.

Als laatste om half 3, op D’n Hooghe Hilt, Meeuwen 1 tegen Serooskerke 1. Een Walcherse derby en vaak een mooie sportieve wedstrijd. Serooskerke is bezig aan een uitstekend seizoen en zal zeker nog een periodetitel in de wacht willen slepen. Het team bij uitstek dat ze daar deze periode nog vanaf kan houden is Meeuwen 1, met twee punten minder kunnen ze zaterdag zomaar de koppositie in de periodetitel overnemen. De afgelopen periode gaat het dus best wel lekker met Meeuwen 1 en als het goed is, is bijna de hele selectie fit. Dat moet tegen het gedreven Serooskerke een spannende wedstrijd opleveren. De heen wedstrijd dit seizoen eindigde op een ijskoude dag in Serooskerke in 1-1. Komende zaterdag is de weersvoorspelling prima, dus komt allen kijken!