• Vandaag, zaterdag 30 november, mogen ongeveer alle teams nog een keer aan de bak. Het zou voor sommige (jeugd)teams zomaar eens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar kunnen zijn. Want ondanks dat er ook de volgende 2 weken nog volop wedstrijden gepland staan is het altijd maar weer afwachten welk weer koning winter voor ons in petto heeft en welke invloed dat heeft op de velden.

Maar dat weten we dus pas de volgende weken. Voor de meeuwenliefhebber staat vandaag het volgende op het menu: Het eerste meeuwenteam dat in actie komt is de JO-8, dat om 08.30 al aftrapt in en tegen Kapelle. De overige jeugdteams die een uitwedstrijd spelen zijn de JO9-2 (bij VCK om 09.00), de JO7-2 (bij Serooskerke/Veere om 09.30), de JO9-1 (bij Dauwendaele om 09.30) en tot slot de JO13-1 om 10 uur uit bij Axel. Uiteraard zijn er ook jeugdteams aan te moedigen op ons eigen sportcomplex: Om 9 uur spelen de JO7-1 en de JO10-1 thuis tegen respectievelijk Walcheren en Serooskerke/Veere. Om 10.15 is het dan vervolgens de beurt aan de JO11-1 tegen buurman Noormannen en JO17-1 tegen andere buurman Oostkapelle/Domburg. Om 12 uur sluit de JO15 de jeugdochtend af tegen DWO’15.

Van de twee dameselftallen komt er slechts 1 in actie: Dames 2 speelt om 12 uur de uitwedstrijd bij onze buurvereniging De Noormannen. Noormannen bezet in de competitie de 5e plaats met 14 punten, terwijl Meeuwen VR2 na de overwinning van vorige week is geklommen naar de 12e plaats op de ranglijst met 8 punten. Zou het de dames lukken om de aansluiting met de middenmoot te vinden door een overwinning in Westkapelle ?

Dan de seniorenafdeling: Meeuwen 5 trapt om 12 uur af tegen Dauwendaele 4. Meeuwen 5 wist in deze competitie uit 8 wedstrijden slechts 3 punten te behalen door een overwinning op Terneuzense Boys 6. De overige wedstrijden gingen met grote cijfers verloren waardoor inmiddels een doelsaldo van -39 (6 voor en 45 tegen) in de boeken staat. De stand op de ranglijst van Meeuwen 4 is niet heel veel beter (eennalaatst) maar in de thuiswedstrijd tegen Kloetinge 6 (om 14.30 uur) kan worden geprobeerd weer wat plekken te klimmen. Meeuwen 3 gaat om 12.30 uur op bezoek bij Lewedorpse Boys 2 en in die wedstrijd zal Meeuwen proberen deze tegenstander voorlopig definitief achter zich te laten in de rangschikking. Meeuwen heeft 9 punten uit 9 wedstrijden, de tegenstander staat op 6 uit 9. Een overwinning betekent voorlopig wat afstand voor de groen-witten van de onderste plekken.

Dan de prestatieve elftallen: Meeuwen 2 ontvangt om 14.30 uur MZC’11 2. Meeuwen 2 kent een bijzonder lastig seizoen en zal alle zeilen willen bijzetten om niet aan het einde van het seizoen in degradatienood te verkeren. De wedstrijd tegen MZC’11 is er dan een die absoluut gewonnen moet worden. Meeuwen heeft 8 punten, MZC’11 9. Bij een overwinning klimt Meeuwen dus minimaal 1 plekje, sowieso ten koste van de tegenstander van vandaag.

Meeuwen 1 gaat op bezoek bij een van de nieuwelingen in de 2e klasse: Walcheren. Om 14.30 uur wordt in Vlissingen afgetrapt voor dit affiche tussen de nummer laatst van het rechter- en nummer laatst van het linkerrijtje. Walcheren staat na  9 wedstrijden met slechts 2 punten stijf onderaan de ranglijst. Meeuwen bezet de laatste plaats in het linkerrijtje met 13 punten uit 9 duels. Er is voor Meeuwen dus slechts 1 bevredigend resultaat, en dat is winnen. En het liefst met ruime cijfers en goed veldspel. In de afgelopen wedstrijd tegen Arnemuiden wist Meeuwen vanaf de aftrap misschien wel de beste  20 minuten van het seizoen te laten zien en kwam het verdiend op een 2-0 voorsprong. Helaas wist Meeuwen deze sterke start niet te vervolgen, liet het Arnemuiden meer in de duels en vooral op het middenveld komen en moest er een strafschop aan te pas komen om een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel binnen te slepen. De eerste twintig minuten boden absoluut hoop en aanknopingspunten voor de rest van het seizoen, te beginnen dus om 14.30 uur in Vlissingen.