• Het Weekend ( zaterdag 2 oktober 2021 ).

30 sep 2021
  • Voorbeschouwing DBGC – Meeuwen

Aanstaande zaterdag tijdens ‘’Het Marathonweekend’’ speelt Meeuwen 1 traditiegetrouw een uitwedstrijd. Dit keer tegen DBGC in Oude-Tonge. Het is de tweede competitiewedstrijd voor beide ploegen dus alle onderlinge verschillen zeggen nog helemaal niks. DBGC speelde vorige week een uitwedstrijd in Numansdorp tegen NSVV. Zij begonnen goed aan die wedstrijd en stonden binnen no-time 1-0 voor, daarna viel de ploeg van trainer Jordy Smit terug en zij verloren de wedstrijd met 4-1.

Meeuwen 1 deed vorige week precies het tegenovergestelde. Op een stralend zonnig complex stonden we al snel 0-2 achter tegen Bruse Boys. Hoewel dat altijd een goede tegenstander is mag de Meeuwen toch wel zeggen dat ze slecht aan de wedstrijd begonnen. Echter na een beetje gelukkig gekregen penalty stond het al voor rust 1-2 dankzij Menno. Na de rust kwam Meeuwen 1 beter in de wedstrijd en werd het publiek vermaakt met eerst de 2-2 door Delano (zijn 25e !! doelpunt in Meeuwen 1, gefeliciteerd Delano!). Vervolgens bleef het spel rommelig maar pakte de Meeuwen door, het spel werd minder onzeker en een goede uittrap van keeper Jesse viel voor de voeten van Wessel die alleen op de keeper af kon en de 3-2 binnenschoot. Even later schoot Vincent de 4-2 binnen en kon het feest in de kantine beginnen.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelde was in het seizoen 2019/2020, de Meeuwen won die thuiswedstrijd met 1-0. De uitwedstrijd in Oude-Tonge van dat jaar werd door het stilleggen van de competities niet meer gespeeld. Meeuwen 1 eindigde in die onvoltooide competitie op een mooie 6e plek terwijl DBGC zich op dat moment in de onderste regionen  bevond. Wat dat nu 1,5 jaar later nog zegt? Waarschijnlijk helemaal niks. Dus wij wensen Meeuwen 1 zaterdag veel succes! En beide teams + supporters een sportieve wedstrijd!