• In memoriam (in herinnering) Kees Roelse

6 sep 2019
  • In memoriam (in herinnering) Kees Roelse

24 mei 1952 - 29 augustus 2019 (†)

Donderdag 29 augustus is Kees Roelse op 67-jarige leeftijd, na een erg kort ziekbed, overleden in het bijzijn van zijn gezin. Wij zijn aangeslagen door zijn overlijjden. Kees was 55 jaar lid van onze vereniging, droeg gedurende 19 jaar bestuursverantwoordelijkheid, waarvan 11 jaar als voorzitter. Hij was daarnaast in diverse functies als vrijwilliger actief voor onze vereniging. De Meeuwen was zijn club, zijn hobby en hij zette zich er een leven lang voor in.

Afgelopen zaterdag (31 augustus) herdachten we Kees op ons complex D'n Hooghe Hilt voor aanvang van de wedstrijden van Meeuwen 1 en Meeuwen 2. Ook was er donderdag jl. een druk bezochte herdenkingsbijeenkomst en condoleancemogelijkheid in onze voetbalkantine.

Kees werd lid in 1964. Hij was één van de vele Westkapelse jongens die kozen voor voetbal op de zaterdag bij De Meeuwen. In die jaren zette De Meeuwen aan voor een succesvolle spurt naar de top van het zaterdagvoetbal. Kees maakte die bloeiperiode mee. Hij begon in de B1 (bij trainer Cas Hubregtse) en ging na gespeeld te hebben in de A1 over naar de senioren.

Kees werkte daar zijn wedstrijden af in Meeuwen 2 of 3 en incidenteel mocht hij aantreden bij het eerste. Zijn debuut kwam uit bij NEO in Sprang Capelle in mei 1972. Hij kende zijn plafond ("aan mij is geen talent verloren gegaan"), maar incidenteel schopte hij het tot het eerste, onder meer bij wedstrijden tegen de profclubs NEC en Willem II en als invaller in de wedstrijd tegen FC Brugge. Echter, een vaste basisplek in de hoofdmacht veroverde de robuuste linkspoot niet.

Door studie in Tilburg (1972), aansluitend militaire dienst in Duitsland, kwam Kees te werken in Saudi-Arabie en later op de Antillen.  Begin jaren '80 keerde Kees terug op het "oude nest" en pakte hij het voetballen bij Meeuwen weer op. Vanaf 1981 tot 1989 maakte Kees deel uit van het bestuur van Meeuwen als secretaris. Dat combineerde hij met wedstrijden voor Meeuwen 2 of 3. Voor werk verkaste het gezin voor een aantal jaren naar Limburg. Kees werd er jeugdleider bij KSV Horn, waar zijn zonen Pieter en Jan Willem voetbalden.

In 1993 keert de familie terug naar Zoutelande en pakt de draad weer op bij Meeuwen. In november 1998 wordt besloten uit de leden van De Meeuwen een nieuw bestuur te vormen. Kees neemt zijn verantwoordelijkheid en stapt zelf in als voorzitter van dat bestuur. Dat bestuur hield het uiteindelijk elf jaar vol.

Ondanks zijn drukke baan (op afstand), zijn opgroeiend gezin (niet toevallig allemaal Meeuwenleden/supporters), vond hij toch tijd en energie om de vereniging te leiden. Dat deed hij met kennis van zaken, relativeringsvermogen, een groot hart en met vertrouwen in de mensen waar hij mee samenwerkte.

De afgelopen jaren was hij leider bij Meeuwen 1 en actief als KNVB-consul voor onze groene velden.

Met het overlijden van Kees, verliezen we naast een actieve vrijwilliger, een uiterst plezierig mens en een meelevende Meeuwen-supporter.

Kees gaf invulling aan het lidmaatschap van zijn vereniging door actief te worden en te werken voor de belangen van de vereniging. Kees was er niet de man voor om aan de zijlijn te blijven staan. Hij omschreef dat in een interview voor de website als volgt: "Immers we zijn een vereniging, en van dat vereniging zijn valt ook volop te genieten. Slechts door inzet van velen, en door samenwerking met velen, is het mogelijk het voetbalgedeelte vorm te geven."

Wij zijn Kees als vereniging veel dank verschuldigd. We wensen Ans, Pieter en Gerie, Karlien en Alfaro, Willem Jan en Danielle en Martine en de kleinkinderen erg veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Rust zacht beste Kees.

Zoutelande, 6 september 2019