• In memoriam: Wim Ovaa.

14 mrt 2019
  •

Afgelopen zaterdagochtend is op vrij jonge leeftijd ons oud Meeuwen lid Wim Ovaa overleden.

Wim speelde vanaf zijn jonge jeugd in de hoogste jeugdelftallen van De Meeuwen. Wim was een serieuze sportman, die goed voorbereid streefde naar het beste resultaat. Hij maakte al op zijn 15e zijn debuut in Meeuwen 1 en heeft tot zijn 31e gevoetbald in onze hoofdmacht, waarvan hij ook aanvoerder is geweest.

Na zijn actieve voetballoopbaan bleef het voetbal trekken en richtte hij zich op een carrière als voetbaltrainer. Hij werd jeugdtrainer bij Domburg en vervolgens trainde hij de senioren van Bevelanders, Serooskerke en Arnemuiden. Vooral bij de Bevelanders had Wim veel succes. Daarvoor zijn ze hem in Kamperland nog altijd dankbaar.

Bij De Meeuwen heeft hij tal van taken op zich genomen, zoals jeugdcoördinator, wedstrijdsecretaris, columnist in het clubblad en lid van de openingscommissie van ons nieuwe complex. We konden altijd een beroep op hem doen. Ook zijn vrouw Ria heeft jaren lang taken uitgevoerd voor onze jeugdafdeling.

Toen de JVOZ werd opgericht ging Wim daar - met de beste Zeeuwse talenten - zijn vakmanschap inzetten. Eerst als trainer en later als coördinator, waarin hij er voor zorgde, dat alles organisatorisch goed verliep. Wim heeft door zijn niet aflatende inzet de JVOZ mede gemaakt tot wat het nu is.

Daarnaast was Wim sinds december secretaris van de Stichting Zeeuws elftal en was hij vaak als supporter te zien aan de zijlijn bij Meeuwen 1.

Het Zeeuwse voetbal  verliest in Wim een gedreven sportman. We zullen hem missen.

We wensen Ria, de kinderen en kleinkinderen veel sterke toe.