• Kerstzaalvoetbaltoernooi 2018. Het verslag.

  6 jan 2019
 •  

   

   

   

  Het vlaggenschip van de Meeuwen heeft dit kalenderjaar laten zien tot mooie dingen in staat te zijn en ook de andere seniorenelftallen draaien naar of boven behoren. Het jaar voor de meeuwen wordt zoals altijd afgesloten met een zaalvoetbaltoernooi voor de senioren in de Couburg te Koudekerke. Nu de drukke dagen achter de rug zijn komt er hier dan ook een verslag van het toernooi.

  Er waren dit jaar 8  teams samengesteld door de verschillende captains. Dit is een lager aantal dan andere jaren en tevens het minimumaantal voor dit toernooi. Volgend jaar hopen we daarom weer meer teams te verwelkomen op dit altijd gezellige evenement.

  De volgende teams waren dit jaar aanwezig.

  • Bokking 64                            
  • Lost Boys
  • Seagurls
  • Vosauto
  • Poar Neem’n
  • Disco Jojo
  • ’t Vuufde
  • Nomado Nimma 1.1

  Dit jaar is er gekozen voor een halve competitie in plaats van de vertrouwde poules. Dit heeft natuurlijk te maken met het mindere aantal deelnemers. Daarom kwam iedereen elkaar een keer tegen dit toernooi en speelde ieder team minimaal 7 potjes van 13 minuten.

  Om 09:00 stond de eerste wedstrijd op het programma tussen Poar Neem’n en Lost Boys. Deze wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor Lein de Wolf. Een alom bekend persoon op Walcheren. Hij was ook al sinds mensenheugenis actief op het kerstzaalvoetbaltoernooi als speaker. Zeker zijn enthousiaste brullen na de doelpunten of mooie acties waren tijdens dit toernooi een groot gemis.

  Er werden tijdens deze editie ook weer meerdere toppers gespeeld en het was vanaf vroeg in de morgen zweten voor de deelnemers. De dames zijn dit jaar helaas laatst geëindigd ondanks dat ze de vertrouwde concurrenten van het ’t Vuufde het nog verschrikkelijk lastig maakten in het onderlinge duel. Complimenten aan de Seagurls voor de deelname dit jaar en de 8 gescoorde doelpunten waarvan 6 door Laura Dek al met al een geweldige prestatie.

  Een bedankwoordje voor cultheld Gerhard Van Keulen die dit jaar ondanks een kleine blessure zijn uiterste best heeft gedaan om toch een team van de jongens van het 5e bij elkaar te krijgen en hierbij zelf in de goal  plaatsnam. Ondanks een redelijk sterke selectie is het ze niet gelukt om meer dan de voorlaatste plek te behalen. Onder andere omdat Ramon Koets vandaag niet zijn niveau haalde.

  De 6e plek was dit jaar voor Nomado Nimma 1.1 . De jongens waren een geduchte tegenstander voor veel teams, en er werd bij vlagen goed gecombineerd. Helaas hebben ze teveel toppers verloren en zeker tegen de directe concurrenten had er meer ingezeten. Volgend jaar iets meer geluk en dan is er zeker ook voor jullie een kans om de kruisfinales te bereiken.

  Debutanten dit jaar waren de jongens van Bokking 64. Vanaf het begin van de dag was al te zien dat er talent zat in deze groep. De A-junioren hebben een hele dag goed en aanvallend voetbal laten zien. Het soms iets te opportunistische spel heeft ze vandaag maar liefst 16 doelpunten opgeleverd een aantal wat deze dag alleen de finalisten konden overtreffen. De 5e plek is een knappe prestatie voor een debutant en helaas net niet genoeg voor de kruisfinales. Ondanks dat zit er nog genoeg potentie in deze groeibriljanten.

  De top 4 van de halve competitie spelen de kruisfinales tegen elkaar en de wedstrijden waren als volgt:

  • Poar Neem’n  1 - 4  Lost Boys
  • Disco Jojo        2 - 3  Vosauto  

  De Lost Boys hadden zichzelf weer knap naar een 4e plek geknokt en mochten het daarom opnemen tegen het team van Poar Neem’n. In de eerste kruisfinale was duidelijk zichtbaar dat de 7 potjes voorafgaand aan dit duel een aanslag was geweest op de veteranen van de Lost Boys. Ze boden nog wel tegenstand en zijn meerdere malen gevaarlijk geweest, maar waren toch niet bij machte om het Poar Neem’n echt lastig te maken. Ze verloren met drie doelpunten verschil en zo was het Poar Neem’n die zichzelf de 1e finalist mocht noemen.

  De tweede kruisfinale is een bekend affiche, beide teams zijn de nagenoeg altijd in de kruisfinales te vinden en hebben hem ook al meer dan eens gewonnen. Het was een kruisfinale vol vuur en kansen over en weer. Het beste spel kwam van Disco Jojo. Daarentegen heeft Vosauto meerdere kansen gehad om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Deze kruisfinale eindigde in een gelijkspel en dat betekent pingels! Deze penaltyserie werd een prooi voor Disco Jojo die met 4-3 wonnen.

  Dit betekende dat de finale bekend was en deze gespeeld zou worden tussen Disco Jojo en Poar Neem’n , maar het was eerst tijd voor de troostfinale tussen Lost Boys en Vosauto. Dit was ook weer een spannende pot waarbij de tegenstanders elkaar geen centimeter toegaven. Het eindigde wederom in een gelijkspel dus er was een penaltyserie voor nodig om te bepalen wie er met het brons naar huis ging. Er waren maar liefst 10 penalty’s voor nodig om dit te beslissen. Helaas voor Vosauto trapte Ewout Maas niet in de panenka van Robin Dek waardoor Lost boys de 3e plek veroverde. Een knappe prestatie van de Lost Boys omdat de meeste van deze mannen al op hun tandvlees liepen.

  Ook Vosauto heeft het alle tegenstanders weer laten zien waartoe ze in staat waren vandaag. Iedereen heeft een meer dan lastige pot gespeeld tegen dit team. Wanneer het vizier iets beter op scherp stond vandaag had er hoogstwaarschijnlijk meer ingezeten.

  Het was tijd voor het slotstuk van het zaaltoernooi. De finale tussen Disco Jojo en Poar Neem’n. De finale duurde 2 x 10 minuten en dit leverde de nodige zuchten op vanaf beide kanten. De finale was een wedstrijd met 2 gezichten. Er waren zeker de nodige momenten waar op hoge snelheid werd gespeeld, maar aan de andere kant was het tempo soms te laag en aan beide kanten werd er veel balverlies geleden. Het verdedigende werk werd aan beide kanten goed gedaan waardoor het lang duurde voordat er een doelpunt op het scorebord kwam. De 1-0 was uiteindelijk voor de jongens van Poar Neem’n. Na een geweldige actie van Jordan Francke die na het wegdraaien van zijn directe tegenstander de keeper kansloos liet. Dat de emoties soms hoog opliepen tijdens de finale werd duidelijk na een doelpunt van Disco Jojo. De aanvoerder van Poar neem’n had een overtreding gezien voorafgaand aan het doelpunt. En ging onnodig tekeer tegen het arbitrale duo. De scheidsrechters wilden hier niets van weten en keurde de gelijkmaker van Maarten Brasser goed. Dit betekende een 1-1 stand met nog een paar minuten te spelen. In deze stand kwam ondanks de nodige kansen geen verandering meer en dit betekende dat de 3e penaltyserie van de dag een feit was.

  De helft van de eerste 6 penaltys werd gemist. Het sterk spelende duo van Disco Jojo; Maas Boogaard en Yannick van de Woestijne misten beide een strafschop en dit betekende dat, na de misser van Dion Melis en de rake trappen van Maarten Brasser en Jesse Kerkhove, Martijn Houterman aan kon leggen voor de winnende strafschop. Hierin faalde hij niet en bezorgde hij Poar Neem’n de felbegeerde Melis Seafood bokaal.

  Tijdens de prijsuitreiking is er ieder jaar ook een prijs voor de topscoorder van het toernooi. Jordan Francke mag de topscoordersbokaal dit jaar mee naar huis nemen met maar liefst 10 doelpunten. ‘Good old’ Rene Riemens heeft vandaag 9 keer het net weten te vinden en daar verdient die de 2e plek mee. Het podium wordt gecomplementeerd door Maas Boogaard en Dario Schepens met 8 doelpunten.

  Eindrangschikking

  1. Poar Neem’n
  2. Disco Jojo
  3. Lost Boys
  4. Vosauto
  5. Bokking 63
  6. Nomado Nimma 1.1
  7. ’t Vuufde
  8. Seagurls

  Topscoorders

  1. Jordan Francke   -10
  2. Rene Riemens     -9
  3. Maas Boogaard   -8

  Dario Schepens   -8

   

  Bedankwoordje

  Voor dit toernooi zijn er weer diverse mensen in de weer geweest en zonder hen was het ook dit jaar weer niet gelukt. Dus hierbij wil ik beide scheidsrechters bedanken. Jan Gabrielse en Leo Kuijl jullie waren weer top vandaag. De locatie was weer van top tot teen geregeld, de gemeente en de crew van de Couburg hartelijk dank hiervoor.

  De sponsor van dit evenement was zoals voorgaande jaren weer Melis Seafood. Toine Schepens en Henk Melis van harte bedankt. 

  Bram Marcusse heeft het toernooi ook dit jaar weer fenomenaal georganiseerd. Mede door het wegvallen van Lein was het voor hem dit jaar een aparte editie. Gelukkig heeft Daan Roelse de taak van speaker op zich genomen en blijft hij dit hopelijk ook doen. Bram en Daan namens de deelnemende teams super bedankt.

  Alle spelers ook dit jaar bedankt voor jullie deelname en ik hoop iedereen volgend jaar bij de 2019 editie weer terug te zien!