• Meeuwen geeft voetbalshow in Kloetinge

Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma na de winterstop. Na de succesvolle 1e seizoenshelft (4e klasse), er werd alleen van Walcheren JO8 verloren starten we vandaag tegen Kloetinge (uit) in de 3e klasse. Iets wat gespannen zaten de meeuwen in de auto. Ze hadden de eer hoog te houden van de vereniging aangezien enkele weken geleden het vlaggenschip met 5-1 ten onder ging in Kloetinge.
    We begonnen met de 1e helft met Sven op de goal, de verdediging werd gevormd door Rob, Lucas en Guus. Vanuit het middenveld moesten Krijn en Tijs voor het gevaar zorgen. We waren nog maar enkele minuten onderweg en de meegereisde supporters konden al juichen. Guus onderschepte de bal op links en zette Tijs aan het werk. Tijs snelde op de linkerflank langs 2 man en liet de keeper volledig kansloos 1-0. De spelers van Kloetinge waren blijkbaar aangeslagen want na de aftrap leidde ze gelijk balverlies en Rob kon overnemen. Hij stuurde Krijn diep en zijn voorzet werd ongelukkig binnengelopen door de verdediger van Kloetinge 2-0. Meeuwen voerde zijn eerste wissel door en Niels kwam in het veld voor Rob. Niet veel later mochten de Meeuwen een corner nemen en "het kanon" (Niels) nam plaats achter de bal. Tja met een gunstige wind en een goed schot kan je het net zo goed zelf doen en hij krulde de bal in één keer in het doel 2-0. Het publiek ging er maar eens goed voor staan () want de talenten van de meeuwen waren los. Tijs verzorgde de 4-0 en de 5-0. Sven moest nog een keer handelend optreden toen er te veel spelers voor de bal stonden. Met een zwevende duik en behulp van de paal wist hij de nul te houden. Rob bekroonde zijn eerste wedstrijd voor de Meeuwen met een doelpunt 6-0. Net voor de rust kwam Kloetinge nog op 6-1 maar dit nam niks weg van de uitstekende eerste helft.

In de rust werd de nodige siroop genuttigd en het krachtvoer naar binnen gewerkt. Guus had van thuis een waar snoeppakket meegekregen en als ook de laatste chocoladereep naar binnen was gewerkt waren we klaar voor de tweede helft. Krijn verving Sven onder de lat en Tijs nam de positie achterin over van Lucas aangezien hij aan de beurt was voor zijn wissel. De Meeuwen gingen gelijk fel van start en Niels scoorde de 7-1 en de 8-1. Bij de laatste goal riep hij om zijn vader Patrick of bedoelde hij??..ik scoor een hattrick? Het zorgde in ieder geval langs de kant voor veel vermaak. Na de 8-1 viel Lucas in voor Guus en mocht hij na een goede aanval over rechts voor de 9-1 aantekenen. De honger van de meeuwen was nog niet gestild want ook roadrunner Sven kwam op het scorebord. Rob onderschepte de bal, Sven nam over en van grote afstand jaagde hij de bal in het doel 10-1. Niels zorgde nog voor de 11-1 en Rob gaf het slotakkoord met zijn 2e doelpunt van de ochtend 12-1. Keeper Krijn kwam geen moment in de problemen. Een dik verdiende overwinning en een mooi begin in de 3e klasse.

Spelers: Guus, Niels, Tijs, Rob, Sven, Lucas en Krijn