• Op zaterdag 17 november treden de Stoere Kerels van Meeuwen 2 thuis aan tegen Bruse Boys. Na de 2-1 overwinning bij Oostkapelle voor de beker (die overigens niet bestaat), staat er vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. Om aansluiting te houden met de top van de ranglijst (lees: vooral Heerjansdam), moet er eigenlijk ‘gewoon’ gewonnen worden.

De trainer heeft daar de volgende 11 namen voor uit zijn hoge hoed getoverd: Milan, Jordi, Ramon, Koen, Thomas, Wouter, Bas, Yannick But, Robbert, Wouter Vos en Sjoerd. Wouter Duvekot heeft een knoop in z’n nek, doordat hij te haastig om moest kijken naar een mooie vrouw op de fiets en ook bij de 1e selectie zijn een aantal blessures, waardoor Jelle op de bank zit en aangevuld wordt met Dario en Jur (volgens de trainer van Bruse Boys ‘de Ligt’) uit JO-19.

Er staat een verraderlijke wind pal over de lengte van het veld en het winterzonnetje staat laag, waardoor onze capitano Vos alles eraan doet om de tos te winnen. Dit lukt en daarom spelen we de 1e helft met wind tegen en zon mee. Het eerste kwartier hebben we het lastig. Bruse Boys schuift elke keer een mannetje door naar het middenveld, waardoor wij het lastig hebben. Echt uitgespeelde kansen levert dat niet op voor de thuisploeg, maar het staat nog niet lekker bij De Meeuwen. Na 20 minuten komen we wat beter in ons spel, maar (mede door de wind) is het spel nog niet echt om naar huis te schrijven. We zijn iets sterker, maar ook wij komen niet tot goed uitgespeelde kansen voor de goal van Bruse Boys. Logischerwijs gaan we rusten met de brilstand en wordt in de rust gehoopt op meer kansen en natuurlijk goals.
    Met de wind in de rug starten we de tweede helft en binnen twee minuten komen we op voorsprong. Een hoekschop vanaf de rechterkant wordt ingedraaid door Wouter Koch en Bas kopt de bal weergaloos (wellicht nog aangeraakt door hun verdediger) tegen de touwen, 1-0! Nog geen vijf minuten later hetzelfde recept: een corner van rechts wordt weer goed getrapt door linkspoot Koch en Koen Nelom Francke kopt de bal snoeihard in de rechterbovenhoek, 2-0! De wedstrijd lijkt in de tas, maar we vergeten een paar goede lange ballen van keeper Milan tot een goed einde te brengen. But (nog niet 100 % fit) wordt er afgehaald voor Jelle en bij een lange bal van Bas op Robbert, grijpt de laatste naar zijn hamstring en zijn wedstrijd zit er ook op helaas. We spelen de wedstrijd uit en winnen de pot met 2-0. Niet heel sprankelend, toch (weer) 3 punten!

Bas Ruitenburg

Foto's van deze wedstrijd van Piet Kluijfhout en Wim Brouwer.