• De tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi voor Meeuwen 2 is tegen De Noormannen 2. De ploeg uit Wasschappel begon het bekertoernooi een stuk beter dan het tweede elftal van De Meeuwen. Noormannen 2 opende het bekertoernooi met een klingkende 5-2 overwinning op Walcheren 3, terwijl Meeuwen 2 met een 2-0 nederlaag het bekeravontuur begon tegen VCK 2. De Noormannen kenden een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen, mede door de afgelasting van de Wasschappelse kerremesse kon de ploeg zich volledig focussen op het nieuwe voetbalseizoen in plaats van randzaken.

In voorgaande seizoenen wist het tweede elftal precies met welke selectie De Noormannen zouden aantreden, welke spelers er op vakantie waren, of er spelers van het eerste elftal mee zouden doen, of de spits links of rechts zou zijn, et cetera, et cetera. Zoals velen weten is trainer Adrie van Belzen dit seizoen de trainer van Serooskerke en heeft Pieter Roelse zijn plek ingenomen. Hierdoor ontstond er een gebrek aan bovengenoemde informatie. Trainer Roelse kwam met de oplossing: Devi Jongepier en Tycho van Vaardegem moesten gaan fungeren als spionnen om het team uit Westkapelle te kunnen analyseren. Beide spelers hebben hun roots bij De Noormannen en konden uitstekend fungeren als Translate-functie voor de spelers uit Zoutelande en Biggekerke. Door het uitstekende spionage werk hadden beide spelers geen tijd om aanwezig te zijn op trainen waardoor een plek in de wedstrijdselectie aan hun neus voorbij ging.

De selectie van Meeuwen 2 zag er als volgt uit: Keeper: Milan. Verdediging: Leon, Ramon, Wouter Vos ©, Jordi. Middenveld: Wouter Duuf, Sjoerd IJs, Sjoerd Boggel. Aanval: Nino, Adrie, Wessel. Wissels: Jur, Vincent en David.

Stipt half 3 floot scheidsrechter van Gorp voor het begin van een zinderende streekderby op sportpark D’n Hooghe Hilt. Het was De Meeuwen die met meer balbezit probeerde de verdediging van De Noormannen kapot te spelen, dit bleek te vergeefs. De Noormannen kwamen er een paar keer via uitgespeelde counters gevaarlijk doorheen wat resulteerde in de 0-1. De Meeuwen probeerde na deze achterstand het veldspel te verbeteren, echter ging dit moeizaam. Na een paar goede aanvallende acties werd de eerste corner toegekend aan De Meeuwen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de verschillende cornertactieken nogmaals doorgesproken waarbij Ramon en Wouter Vos duidelijk goed opgelet hadden. Na een scherp ingedraaide corner van Sjoerd IJs en een uitstekend blok van Ramon kopte Wouter Vos feilloos binnen. Na een half uur spelen was de stand weer in evenwicht. Tien minuten later kreeg De Meeuwen opnieuw een corner, dit keer werd deze getrapt door Sjoerd Boggel en opnieuw was Ramon een sta in de weg voor de Noormannen verdediging en kopte Wouter Vos opnieuw steenhard binnen. Met een 2-1 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht door beide ploegen.

In de rust werden Adrie en Wessel vervangen door Jur en Vincent. Begin tweede helft begon het veldspel van De Meeuwen steeds meer vorm te krijgen door de grotere gaten die ontstonden op het middenveld. De Noormannen werden steeds meer teruggedrongen op de eigen helft en De Meeuwen hadden het betere van het spel. Een fantastische vuurpijlpass van Ramon was de inleiding naar het derde doelpunt voor De Meeuwen. De bal van Ramon werd doorgekopt door Nino en vervolgens prachtig binnengekopt door de verdediger van De Noormannen. Een paar minuten later tekende Vincent voor de 4-1. Vincent werd subliem weggestoken en bleef ijzig koud voor de goal. Niet veel later kwam David het veld in voor Sjoerd Boggel. Het was taak voor Meeuwen om de wedstrijd uit te voetballen en de 4-1 op het scorebord te behouden. Dit lukte tot de 88e minuut van de wedstrijd. Noormannen maakte de 4-2 maar zag in dat er niet veel meer in zou zitten deze middag. Na 90 minuten maakte scheidsrechter van Gorp een einde aan de wedstrijd. Eindelijk boekte De Meeuwen de eerste zege van het nieuwe seizoen. Volgende week zal er afgereisd worden naar Walcheren 3 voor de laatste poulewedstrijd van dit bekerseizoen.