• Meeuwen 2 wint de laatste competitiewedstrijd en eindigt 3de

  Zaterdag 25 mei stond voor de stoere kerels van Meeuwen 2 alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma (niet getreurd beste lezers, we gaan de nacompetitie in!). Nog één keer opladen voor een wedstrijd waarin ogenschijnlijk niets meer op het spel stond, totdat Kees Faasse zijn beruchte ‘joker’ voor de allerlaatste keer op tafel gooide. Kees vlagde namelijk zijn laatste wedstrijd voor M2, na jarenlange trouwe dienst. Hoe lang dit nou precies is geweest wordt momenteel nog steeds opgezocht in de annalen der clubhistorie, de legende gaat dat nog maar weinigen zich kunnen herinneren dat er een tijd was dat Kees er níet bij was. In ieder geval is duidelijk geworden dat het ging om >20 jaar. Kees, hierbij nogmaals bedankt voor de jarenlange aanwezigheid en bewezen diensten!
  Terug naar de wedstrijd. EBOH2 kwam in stijl op bezoek, door alvast met de partybus bij het complex te arriveren. Het team uit Dordrecht had namelijk nog kans op een periodetitel (over te nemen van kampioen Rijsoord), als het vandaag zou winnen op D’n Hooghe Hilt. M2 had dankzij de eindstand op de ranglijst sowieso al een periodetitel te pakken, ongeacht het resultaat, maar zou zich vandaag niet zo maar aan de kant laten zetten. Het werd een enerverende wedstrijd met plaagstoten over en weer, een gedecideerde scheidsrechter en een 3-1 overwinning voor een effectief M2.
  De opstelling was als volgt:
  Stefano; Koen, Ramon, Chiel, Casper-Jan; Ninoooóó, Wattel, BijBastiaan (vergeet niet te stemmen op winkelier van het jaar mensen!!, Thomas; Sjoerd.
  Op de bank namen plaats: Robbert, Thijs. Later schoof Eddy aan. Nog later schoof ook Timme nog aan.

  De toon voor deze middag werd al meteen bij de tos gezet, alwaar de scheidsrechter de keuze aan "E.H.B.O." gaf om te kiezen, iets wat de aanvoerder van EBOH persoonlijk opvatte. Enigszins op de pik getrapt werd er afgetrapt. Al snel bleek dat M2 de bovenliggende partij was, duels werden gewonnen en de weg naar voren werd ingezet. Het zorgde nog niet voor heel veel gevaar, totdat er na 15min een vrije trap vanaf onze rechterflank genomen mocht worden. Sjoerd legde de bal perfect tussen de keeper en de verdediging neer, zodat kopspecialist Vos (wat kan hij koppen hè?) de bal in de hoek kon koppen, een verdiende 1-0 voorsprong. Ramon voelde de overwinning nu toch wel aan komen en besloot om zich alvast te sparen voor het aankomende Pinkpop festival. Hij lokte behendig een ijsbeentje uit en verzekerde daarmee de wissel bij rust.
  EBOH raakte, gezien de belangen, na onze voorsprong even wat in paniek en probeerde aan te zetten naar voren. Halverwege de eerste helft leidde dit tot de 1-1, een steekpass achter de verdediging zette de rappe rechtsbuiten van EBOH voor Stefano, eerstgenoemde rondde strak af in de verre hoek. Een kleine domper, maar nog niets aan het handje voor M2. Sterker nog, in de 35ste minuut volgde een doelpunt voor M2 waarbij de beide keepers een glansrol vervulden. Een lange diepe bal van Stefano volgde zijn weg naar de zestien van EBOH, waar de aanvoerder deze kon koppen of aannemen, daar was hij zelf kennelijk ook niet helemaal uit. In zijn twijfel werkte hij de bal over zijn eigen keeper (welke al kwam aanstormen) heen, voor de immer attente Sjoerd een koud kunstje om de bal in het net te werken, 2-1.
  Niet veel later nog een ander noemenswaardig huzarenstukje van onze spits. Bij een vrije trap voor EBOH aan de rand zestien zag Sjoerd ineens dat zijn veter los zat, hij besloot deze een halve meter voor de klaargelegde bal even vast te maken, dit tot frustratie van de tegenstander. Deze wilde de bal dan ook tegen Sjoerd aanschoppen (even een smerige kaart aannaaien), maar die was alweer klaar en stond op tijd op. De bal vloog vervolgens zonder gevaar over de achterlijn, en dus een doeltrap volgens de scheids. Tegenstander over de zeik (en terecht, wie doet nou zoiets) en de bedreigingen vliegen langs alle kanten om de oren. Tijd om te gaan rusten en de spelers van M2 vervolgen onder begeleiding van de nodige stewards de weg naar de catacomben.

  Bij en vlak na rust kwamen Robbert en Eddy voor Ramon en David in het veld, dit zorgde voor enkele positiewisselingen. In de 2de helft volgt meer van hetzelfde qua spelbeeld. M2 bleek de bovenliggende partij en kreeg meer ruimte in de counters, omdat EBOH wat probeerde te forceren. Na 10min spelen kwam Thijs in het veld voor Koen, die met al flink waslijst aan gele kaarten op zak zich geen misstap meer kon permitteren.
  Na wederom een snelle counter volgt dan na 70min spelen de nekslag voor EBOH, wanneer Robbert wist te versnellen op de rechterflank en de bal goed voorgaf op de al ingelopen Ninoooóó. Hij tikt rustig binnen en de 3-1 verscheen zodoende op het scorebord. Ook Timme Kwast kon nogmaals zijn opwachting maken bij M2, omdat de pijp bij Vos leeg was.
  Het spel hobbelt nog wat op en neer, M2 mist nog een aantal kansen en Stefano maakt nog een goede redding, EBOH zeikt nog een paar keer op de scheids en op elkaar, de supporters zitten lekker in het zonnetje en ineens is het eindsignaal daar. De stoere kerels van Meeuwen 2 kunnen zodoende weer 3 punten bijschrijven, na de armoede van de afgelopen weken (het lek is toch niet boven Duuf). Daarmee komt het eindtotaal van dit seizoen op 50 punten en behaalt Meeuwen 2 weer een nette 3de plaats. De afgelopen jaren blijkt het 2de steeds weer een serieuze kandidaat voor het kampioenschap, een prestatie op zich in de reserve 1ste klasse (hierover later ongetwijfeld meer, uit de pen van trainer van Belzen).
  Dit jaar zullen de stoere kerels zich wederom tevreden moeten stellen met een plek in de nacompetitie voor promotie, waarin GRC2 uit Giessen (schijnt ergens tegen Groningen of Gorinchem aan te liggen) de eerste horde op de weg naar de hoofdklasse zal zijn. Zaterdag 1 juni reizen we met de bus die kant op, reserveer snel je plekje, want dit legendarische feestje wil je niet missen!

  Foto's van deze wedstrijd door Wim Brouwer.