• De Meeuwen 2 stormt op D’n Hooghe Hilt

Na een uitstekende pot voetbal twee weken geleden, een 6-2 overwinning op laagvlieger SSV’65, stond vandaag concurrent Terneuzense Boys op het programma. De Stoere Kerels zijn door deze overwinning, en een weekend carnaval, al twee weken ongeslagen op sportpark D’n Hooghe Hilt. Trainer Adri van Belzen had dan vandaag ook maar één doel: Winnen!

Ten opzichte van twee weken geleden zijn enkele wijzigingen in de selectie. Sjoerd Wijkhuis is momenteel zijn roots aan het opzoeken in de Surinaamse Jungle. Namens het 2e Elftal wensen we je veel succes en doe vooral rustig aan. Voor Mark Roelse werd de druk in de 2e selectie hem allemaal wat te veel, Mark heeft een rumoerige verhuizing achter de rug en dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Samen met de technische staf is dan ook besloten om Mark naar de 1e selectie over te hevelen zodat hij meer tot zich zelf kan komen. Verder werden op de valreep Ewout Maas en Adrie Maljaars bij de selectie toegevoegd. Jesper gaf de voorkeur aan Vliegeren. Adrie Maljaars is een oude rot die al jaren bij de stoere kerels actief is. Ewout Maas komt net kijken en is een aanstormend talent waar de Meeuwen nog veel plezier van gaat beleven. Dit al zorgt voor de volgende opstelling:

Joeri,
    Casper-Jan, Ramon, Chiel-man, Koen
    Wattel, Wouter Duuf.
    Razende Robbie, Wouter Vos, Nino
    Bastiaan.

In de warming-up stond er een licht briesje op sportpark D’n Hooghe Hilt. Trainer Adrie van Belzen had er dan ook op gehamerd om mooi opbouwend en verzorgd voetbal te gaan spelen. Eenmaal uit de spelerstunnel was het lichte briesje veranderd in een hevige storm van windkracht 9. Al de plannen van de trainer konden dus in de prullenbak.

Aanvoerder Vos won zoals gewoonlijk de tos en koos om de eerste helft met wind tegen te spelen. Het doel was om ervoor te zorgen dat we de eerste helft geen goal tegen zouden krijgen om zo in de 2e helft druk te zetten op de tegenstander. Gelijk na de aftrap werden we door de wind teruggedrongen op onze eigen helft. Joeri heeft 33 keer mogen uittrappen (wat hij behoorlijk deed). We wisten er voor te zorgen dat Terneuzen niet gevaarlijk werd en kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Een van deze aanvallen werd opgezet door Casper-Jan. Hij bestreek de rechter flank (zonder kramp te krijgen) en gaf een prima voorzet op onze spits Bas. Bas miste deze bal met opzet en gokte er op dat de verdediger van Terneuzen de bal in eigen goal zou schieten. Hiermee krijg hij nog gelijk ook. 1-0 voor de Stoere Kerels. Bas had net voor rust nog de 2-0 op zijn schoen maar de keeper had een goede redding in huis. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong en een helft met wind mee voor de boeg.

Na de rust waren we erop gebrand om met de wind in de rug de voorsprong snel uit te breiden. Dit verliep volgens plan: in de 50e minuut werd Nino alleen voor de keeper gezet, hij faalde niet en schoot de 2-0 binnen. Gelijk na de aftrap pakte Casper-Jan de bal van de tegenstander af en stuurde (wel of niet bewust) Bas weg. Bas stond 1 op 1 met de keeper en maakte dit als een echte spits af. Na 53 minuten spelen stond het 3-0 en dat vonden we ook wel genoeg. Aanvoerder Vos besloot om de krachten wat te sparen met het drukke programma nog voor de boeg. In het laatste half uur gebeurde er niet veel meer, wel kreeg Chiel nog onterecht een gele kaart nadat hij goed ingreep. Eindstand 3-0.

Volgende week staat Pelikaan 3 op het programma. Pelikaan is in de winning mood en dit zal dus wederom een belangrijke pot worden voor de stoere kerels. Pelikaan staat vooral bekend om zijn heerlijke stroopwafels. We hebben de stroopwafelkraam al ingelicht dat Sjoerd Wijkhuis nog in de Jungle zit zodat ze rekening kunnen houden met de inkoop.

Deze samenvatting is mede mogelijk gemaakt door de Kampeerboerin.

Foto's van deze wedstrijd van Wim Brouwer.