• Meeuwen 2 vindt eerherstel in taaie wedstrijd

Op een guur sportpark kon Meeuwen 2 zich revancheren van de bekernederlaag van 14 dagen geleden tegen Walcheren (5-1).

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden kon oefenmeester Adrie van Belzen weer een beroep op Yannick But doen. Yannick is na allerlei escapades in de Lichtstad eindelijk weer eens bereid gevonden om een potje te komen voetballen. Dit kwam goed uit, want Nino, zijn concurrent op de linksbuitenpositie, was op de training helaas geblesseerd geraakt. Welke blessure Nino precies heeft mag helaas niet bekend gemaakt worden, zie: https://www.privacyzone.nl/avg-verbiedt-voetbalclubs-blessure-informatie-over-spelers-te-verstrekken/.

Na een donderspeech van Belzen over zwakke spiertjes en backs die minimaal vijf keer per helft de achterlijn moesten halen werd er afgetrapt in de volgende opstelling: Tim Wiese; Casper, Chiel, Ramon, Thomas; David, Wouter Duuf; Robbert, Bas, But; Sjoerd ©. Op de bank namen Wouter Vos, Jur en Wessel plaats.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. Walcheren veelal met het balbezit op zoek naar een gaatje in de hechte defensie van de thuisploeg, die op hun beurt loerde op een foutje om er van daaruit snel uit te komen met de snelheid van But en Sjoerd. In de 1e helft leverde dit één dito kans op voor Sjoerd, maar zijn schot zeilde helaas net over de lat.

In de 2e helft een iets beter Meeuwen, maar dit leidt in het eerste kwartier niet echt tot grote kansen. Reden voor trainer Adrie om vice-aanvoerder Sjoerd te wisselen voor Wouter Vos, de rechtmatige eigenaar van de aanvoerdersband. Na deze wissel krijgt Vos in de 70e minuut een grote kans, maar het lukt hem niet om de opstuitende bal tegen de touwen te jagen.

Rond de 80e minuut wisselen de Stoere Kerels nog twee keer. Jur en Wessel komen voor de moegestreden Robbert en Thomas. Hierna volgt er nog één goede doelpoging van buiten het strafschopgebied (!) van aanvoerder Vos, maar deze ranselt de keeper met behulp van de lat het doel uit. Zodoende eindigde de weinig amuserende wedstrijd, hoe hij ook begonnen was, in 0-0.

In het paasweekend staan er twee belangrijke uitwedstrijden op het programma. Zaterdag tegen Zwaluwe en maandag tegen VVGZ.

Foto's van deze wedstrijd van Wim Brouwer.