• Afgelopen zaterdag stond de start van de tweede seizoenshelft voor de deur voor de stoere kerels. Deze keer moesten de mannen uit naar Zierikzee om op bezoek te gaan bij ‘het team in vorm’ MZC’11. Voorafgaand aan de wedstrijd werd zwaar benadrukt dat deze pot gewonnen moest worden om volgende week een echte topper te kunnen spelen thuis tegen Rijsoord. De druk werd dus nog even opgevoerd, maar zo professioneel als dit team is zou het geen moeite moeten zijn om hiermee goed overweg te kunnen.

Met een uitmuntende selectie en dus keuze genoeg voor trainer van Belzen mochten de volgende elf namen het veld betreden: Stefano; Koen, Eddy, Chiel, Casper; Duuf, Bas, Thomas, Yannick, Kevin; Sjoerd (C). Op de bank begonnen Wouter Vos, Robbert en Nino.

Op sportpark Den Hogen Blok stond een harde wind bij aanvang van de wedstrijd. Het was dus de taak van de aanvoerder om al gelijk bij de toss messcherp te zijn om vervolgens tactisch gebruik te kunnen maken van deze wind. Dit hoeft niemand onze zeer ervaren Sjoerd uit te leggen en we begonnen dus ook met wind tegen. De stoere kerels waren scherp vanaf het begin en legde verzorgd voetbal op de mat. Door veel beweging voorin bij de tegenstander moest er het nodige gecoacht worden in de defensie, door onder andere de goed op elkaar ingespeelde verdediging maar vooral de routine van Eddy was dit geen probleem. Door de vlotte opbouw over de grond kwam Yannick al vroeg in de wedstrijd door over de linkerkant en zocht naar Sjoerd. De aanvoerder controleerde de bal, schoot op de paal, de bal komt terug in de voeten van Sjoerd en die mist geen twee keer op rij dus al vroeg in de wedstrijd 0-1 voor de stoere kerels. Niet veel later is het weer Yannick, die zich als een vis in het water voelt op het kunstgras, die twee man afschud en de bal afgeeft op Kevin die enorm vrij staat op de rand van de zestienmeter. Doordat Kevin de bal beheerst afdrukt staat er binnen een tijd van 15 minuten al 0-2 op het scorebord. Door goed werk van de voetballende mannen op het middenveld hadden we de wedstrijd onder controle en kreeg MZC geen kansen. Stefano kreeg het hierdoor aardig koud dus besloot er iemand om een vrije trap weg te geven op twintig meter, maar ook hier werd onze luitenant van de landmacht niet zenuwachtig van en stompte de bal beheerst weg.
    Met een prima ruststand van 0-2 gingen we de kleedkamer in, toch had trainer van Belzen zo zijn redenen om een dubbele wissel uit te voeren. Hierdoor werden Thomas en Bas naar de kant gehaald en mochten Robbert en Wouter Vos het speelveld betreden.

Tweede helft speelde we met de wind in de rug wat de meeste van ons wel lekker vinden. Toch zijn er altijd uitzonderingen, want Casper had er zoveel last van dat hij niet meer normaal kon ingooien. En Henk had door de harde wind zulke traanogen dat hij een spelsituatie verkeerd beoordeelde en hierdoor onterecht woedend werd op de goed fluitende scheidsrechter Charif. Door de aanwijzingen in de rust zette de hele ploeg de tegenstander goed vast waardoor we de wedstrijd nog meer in de hand hadden. In de loop van de tweede helft onderschepte Chiel de uittrap van de keeper en leverde hem verstandig in bij de man in vorm Yannick But, die weer al zijn tegenstanders het bos instuurde en de bal voorgaf op Kevin die zijn tweede goal van de dag mocht maken. Met de 0-3 op het scorebord bleven de stoere kerels doorgaan met druk zetten en kreeg MZC geen mogelijkheid om eruit te komen . Uit een corner moest de bal nog van de lijn worden gekopt, maar door de wind bleef hij mooi in de lucht hangen voor Wouter Duvekot die met een enorme snelheid erop af vloog om de 0-4 in te koppen. Met deze stand werd de man of the match Yannick But vervangen door Nino. In de slotfase kreeg Casper nog een doodschop en door zijn enorme schreeuw was iedereen dus ook bang dat de wedstrijd niet af kon maken i.v.m. zijn moeilijke periode van vele blessures in de voorbereiding, maar met een stand van 0-4 viel het deze keer allemaal wel mee.

Door deze goede winst gaan de drie punten mee terug naar Zoutelande en kunnen we omhoog blijven kijken richting die koppositie. Aanstaande zaterdag staat de topper tegen Rijsoord op het programma, een belangrijke om in de race te blijven voor de periode en het kampioenschap!