• VV De Meeuwen geeft bekerwinst een goed vervolg

Afgelopen zaterdag hadden we een vrij weekend en ook in de vakantieweek is er niet getraind. Voor vandaag stond de uitwedstrijd RCS JO8-1 op het programma . In de poulefase van de beker werd in het begin van het seizoen nog met 3-3 gelijkgespeeld tegen de JO8-3 dus de Meeuwen waren gewaarschuwd. Guus genoot van een welverdiende vakantie en trainer Kleinepier had een optreden met de fanfare. Zonder wissel reisden we af naar Oost-Souburg.

Alle spelers waren fit en hadden na een weekje zonder voetbal weer zin om te voetballen. Tijs nam plaats onder de lat en de verdediging werd gevormd door Lucas, Rob en Niels. Bram en Sven waren het koppel op het middenveld. Als het niveau werd gehaald van 2 weken terug zou het voor trainer Elvé een makkelijke wedstrijd worden. De warming-up werd geleid door Wilco en Bas (broer Sven) en ondanks het vroege tijdstip werden de mannen in een korte tijd warmgedraaid. Sven en Bram namen de aftrap en leiden de eerste aanval in maar helaas schoot Bram de bal aan de verkeerde kant van de paal. De daarop volgende lange uittrap van de keeper bereikte de aanvaller van RCS. Voordat de aanvaller gevaar kon stichten werd de aanval onschadelijk gemaakt door de slager van Zoutelande (voor de onbekende lezers Rob). Na een mooie pas kon Bram door en stond de 0-1 op het scorebord. Kort daarna konden de armen van de supporters weer in de lucht als Roadrunner Sven de bal afpakt van zijn tegenstander en iedereen het nakijken geeft 0-2. De verdediging met Niels, Rob en Lucas stond als een huis en het tandem Sven/Bram waren een plaag voor de verdedigers RCS. Onvermoeibaar zoeken ze de diepte en zetten ze verschillende combinaties op. De meeuwen liepen dan ook vrij snel uit naar 0-3 Bram, 0-4 Bram, 0-5 Sven. RCS scoort via een schitterende aanval voor rust nog de 1-5 maar de Meeuwen komen verder niet in de problemen.

In de rust was het een gezellige drukte in de kleedkamer want de JO8-2 speelde eveneens uit bij RCS om 9.00 uur. Een speech van de trainer was niet nodig en als alle rangen en standen van Roblox besproken zijn gaat de nieuwe generatie weer terug naar het veld. Het was de trainer nog net gelukt om een keeperswissel door te voeren. Niels nam plaats onder de lat en Tijs werd op het middenveld herenigd met Bram. Sven zakte een linie naar achteren. Vanaf de aftrap namen de Meeuwen gelijk weer het heft in handen en Bram scoorde een loepzuivere hattrick door de 1-6, 1-7 en 1-8 te scoren. Trainer Elvé voerde daarna 2 wijzigingen door. Bram en Tijs gingen in de laatste linie spelen en Lucas en Rob waren het tandem op het middenveld. De groen/witte trein denderde gewoon want na de hattrick van Bram scoorde nu ook Tijs zijn loepzuivere hattrick door de 1-9, 1-10 en 1-11 te scoren. Het vertoonde spelbeeld was weer een genot voor het oog en de Meeuwen combineerde er op los. Na een mooi aanval over links kon Lucas de 1-12 tegen de touwen schieten en ook Rob pikte zijn doelpunt mee 1-13. De koek bij RCS was op en keeper Niels kwam geen moment in de problemen. Wel zorgde Niels nog voor een mooie assist toen een lange bal vanuit achteren voor de voeten belande van Lucas en hij vrij kon doorlopen naar de goal 1-14. De laatste goal van de ochtend kwam op naam van Tijs 1-15 en dit was het slotakkoord van de galavoorstelling.

Een groot compliment naar de ploeg waar plezier en een goede inzet de basis waren voor wederom een mooie wedstrijd. Volgende week spelen we om 9.00 uur thuis tegen Patrijzen JO8-1. Patrijzen JO8-1 won eerder met overtuigende cijfers 12-3 van Kloetinge. Samen met de supporters gaan we er weer een mooie wedstrijd van maken.