• Een typische Meeuwen 2 overwinning

  Op een ontbost sportpark Noordhout moest Meeuwen 2 zich revancheren na de ruime bekernederlaag uit bij Walcheren 2. Dit moest dan gebeuren in en tegen Serooskerke. De ploeg van trainer Lieven van Belzen, broer van, heeft een lange afdaling ingezet op de ranglijst en moet punten gaan pakken om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Meeuwen 2 wist de laatste vier competitiewedstrijden niet te verliezen en moet een driepunter pakken om een plaats voor de nacompetitie voor promotie veilig te kunnen stellen.

  Na een lange inspirerende en tactische bespreking stuurde trainer Adrie van Belzen, broer van, de volgende spelers naar het hoofdveld in Serooskerke.
  Stefano – Casper kramp, Wouter Vos (C), Chiel, Ricardo – David, Wouter Duuf, Bas, Robbert, Nino – Sjoerd. Ramon, Thomas en Jur namen plaats op de bank. Henk hanteerde de vlag door afwezigheid van onze eerste vlaggenist Kees Faasse die kampt met een beenblessure.

  Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Struik was al snel duidelijk welke ploeg het spel zou gaan maken. Serooskerke met het meeste balbezit moest een weg zien te vinden door het middelveld en de defensie van De Meeuwen. De Meeuwen speelde vanuit een gesloten verdediging en loerde op fouten van Serooskerke om vervolgens toe te kunnen slaan in de counter. In de eerste twintig minuten hadden beide ploegen een aantal kleine kansen gekregen om de brilstand van het bord te wegen, echter door goed keeperswerk kwamen beide ploegen niet tot scoren. Na 28 minuten stuurde Robbert een strakke voorzet het 16-metergebied van Serooskerke in welke met een boog werd weg gebokst en voor de voeten kwam van Wouter Duvekot. Wouter aarzelde geen seconde en poeierde de bal met een volley met links binnenkant paal het vijandelijke doel in. 0-1 De Meeuwen! Na het doelpunt van Wouter probeerde Serooskerke zich in de eerste helft nog naast De Meeuwen te schieten maar deze missie werd voor de rust nog niet voltooid.

  Tweede helft hetzelfde spelbeeld. Echter werden de counterfases van De Meeuwen steeds geringer en kreeg Serooskerke zelf meer kansen. Na een uur spelen verliet Ricardo het veld en kwam Thomas voor hem in de plaats op de linksbackpositie. De kansen voor Serooskerke bleven toenemen en werden steeds gevaarlijker, maar door goed keeperswerk van Stefano en het benodigde kunst en vlieg werk bleef De Meeuwen op voorsprong. Een blessure aan de knie voor Chiel zorgde voor een tweede wissel aan de zijde van De Meeuwen. Ramon nam de plaats van Chiel over in de defensie. Sjoerd verzuimde De Meeuwen op een 0-2 voorsprong zetten door een voorzet van Nino op de lat te koppen. Na deze misser mocht ook Sjoerd het veld verlaten en kwam Jur voor hem in de plaats. De Meeuwen werd meer en meer naar achter gedrukt waardoor de thuisploeg de nodige kansen kreeg om de score gelijk te trekken. Door een te verwachtte krampaanval bij Casper speelde de ploeg uit Zoutelande zelfs nog vijf minuten met 10-man doordat Casper alle bidons op zijn kuiten moest leegspuiten om zijn kramp de baas te kunnen zijn. Door luidruchtige persoonlijke coaching van coach Adrie van Belzen zorgde de ploeg uit Zoutelande ervoor om na 90 minuten de drie punten in eigen zak te houden. De echte Meeuwen 2 kenners wisten na afloop te concluderen dat deze overwinning in de lijst “typische Meeuwen 2 overwinning” een hoge notering kon verwachten.

  Volgende week komt Walcheren 2 op bezoek in Zoutelande, ditmaal voor de competitie. De ploeg van Adrie van Belzen zal zich volledig opladen om de zeperd van vorige week recht te zetten.