• Na een verdiende overwinning vorig weekeinde tegen Pelikaan 3 was Meeuwen 2 ervan overtuigd dat er op een koud sportpark Het Schenge een goed resultaat te behalen was tegen het slecht presterende SSV 2.

Na een weekend contacten onderhouden in Tilburg was onze student Casper-Jan weer terug bij de Stoere Kerels om een goed resultaat te bewerkstelligen in Goes. Naast de bovengenoemde rechtsachter waren ook Jesse, Koen en Sjoerd opgenomen in de selectie van trainer Adrie van Belzen. Dit trio was na een paar weken blessureleed weer fit genoeg bevonden door de oefenmeester uit Westkapelle. De opstelling van Meeuwen 2 zag er als volgt uit: Jesse – Casper Ramon Bas Thomas – David Wouter Duvekot Robbert (C) Jesper Nino – Kevin. Wouter Vos, Koen en Sjoerd namen plaats op de bank.

Om 15.00 uur floot scheidsrechter Wagenaar voor de start van de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd werd het al duidelijk dat deze wedstrijd niet de geschiedenisboeken in zou gaan. Beide ploegen kregen het niet voor elkaar lang het balbezit te behouden waardoor de wedstrijd voor de neutrale supporter niet veel warmte opleverde. Echter was het Meeuwen 2 dat de beste kansen kreeg op de openingstreffer. Nadat aanvoerder Robbert het al een paar keer van afstand probeerde was het Casper die een puntgave voorzet afleverde bij Wouter Duvekot die koelbloedig afrondde. Echter werd het doelpunt niet toegekend aan De Meeuwen 2 omdat de grensrechter van SSV belachelijk stond te vlaggen. Halverwege de eerste helft verliet Nino het veld met een hamstringblessure en kwam Wouter Vos voor hem binnen de lijnen. In het tweede gedeelte van de eerste helft krijgen beide ploegen halve kansen maar door goed keeperswerk aan beide kanten gingen de twee teams met 0-0 om een bakje thee.

Het was Meeuwen 2 die het beste de rust uit kwam. Na een overtreding op Casper was het Jesper die de vrije trap schitterend in de kruising schoot. Na de 0-1 zakte De Meeuwen iets verder terug op de eigen helft waardoor SSV 2 wat meer druk naar voren kon zetten en een paar kansen kon noteren. Jesse zorgde ervoor dat deze kansen van SSV 2 niet omgezet konden worden in een doelpunt. Na 65 minuten werd Bas gewisseld en nam Koen zijn plaats in de verdediging in. Het was vervolgens SSV 2 dat de druk naar voren probeerde te zetten en De Meeuwen 2 die daarop vervolgens counterden, echter resulteerde dit voor beide ploegen niet in grote kansen. Sjoerd kwam het laatste kwartier er nog in voor Kevin en had een tegenstander die de regel “Oe tooier oe mooier” hanteerde. Sjoerd incasseerde hierdoor binnen 5 minuten 3 doodschoppen en een elleboogstoot. Het slotstuk was voor onze aanvoerder Robbert. Robbert zag een gaatje in het doel van de SSV goalie en legde de bal met uiterste precisie vanaf de linker zijlijn in de rechterhoek. De 0-2 was tevens de laatste trap tegen een bal die middag.

Meeuwen 2 klimt door deze verdiende 3 punten op naar de vierde plaats in de competitie en haakt daardoor weer aan met de top. Volgende week speelt Meeuwen 2 voor de beker in en tegen Oostkapelle 2.