• Zaterdag 18-09-2021

Op een zonnig “Sportpark de Stoofwei” staat de laatste bekerwedstijd van de poulefase op het programma voor Meeuwen 2, tegenstander VCK 2.

Eerder in het toernooi werd door beide teams van concurrenten De Noormannen 2 en FC Dauwendaele 3 gewonnen, hierdoor stonden zowel VCK als De Meeuwen op 6 punten.

Door een groot verschil in doelsaldo is het noodzakelijk van VCK te winnen, een gelijkspel is niet voldoende om een ronde verder te gaan in het bekertoernooi.

De Meeuwen startte in de volgende opstelling:
    Youri Meijer
    Jordi Hamelink, Sjoerd Wijkhuis, Dylan Schroevers. Leon Lous
    Ramon Koets, Max Veerhoek
    Nino Cijvat, Wouter Vos, Nout de Waele
    Youri Schroevers
    Wisselspelers:
    Dario Schepens, Benjamin Matser, Koen Francke

Op het kunstgrasveld startte onder leiding van scheidsrechter de Boer om 14.30 uur de wedstrijd. Het eerste half uur gaat de wedstrijd redelijk gelijk op en slagen beide ploegen er niet in heel veel kansen te creëren. De beste kansen voor De Meeuwen ontstaan uit stilstaande situaties. Uit een paar prima genomen corners wordt de bal net naast- of over geschoten/gekopt. Na een half uur spelen komt de thuis spelende ploeg op voorsprong, de bal wordt vanaf de rechterkant hoog het zestien meter gebied ingespeeld, een verdediger van de maait over de bal en weet deze niet weg te werken, een koud kunstje voor de VCK spits om hiervan te profiteren, 1-0.

Bij de start van de tweede helft enkele wijzigingen in de opstelling, Dario Schepens en Koen Francke kwamen in het veld voor Dylan Schroevers en Leon Lous. Tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. De beste kans op de gelijkmaker kwam vanuit een lage voorzet het vijfmeter gebied in, Ramon Koets wist het te presteren om vanaf 1 meter de bal hoog over te schieten. Door het inbrengen van Benjamin Matser en zo’n twintig minuten voor tijd achterin man op man te gaan spelen, probeerde de ploeg van trainer Pieter Roelse in een ultieme poging een doelpunt te vinden. Helaas pakte dit anders uit en kreeg De Meeuwen twee counters in korte tijd om de oren, eindstand 3-0.

De Meeuwen 2 bekert hierdoor niet verder en is uitgeschakeld in de beker.

Volgende week start eindelijk de competitie, tegenstander: MZC 2.