• Verslag kerstzaalvoetbaltoernooi - door Jari Tevel.

  8 jan 2020
 • Kerstzaalvoetbaltoernooi  2019   V.V. de Meeuwen

  In 2019 vond wederom tussen kerst en oud & nieuw het traditionele zaalvoetbaltoernooi van de Meeuwen plaats in de Couburg te Koudekerke. Ieder jaar wordt er gestreden om de felbegeerde 1e plek waarbij ook het schrijven van geschiedenis hoort; oftewel het verslag verzorgen. Melis Seafood verzorgde als sponsor van dit evenement weer de diverse prijzen, waaronder de nieuwe… LEIN DE WOLF… wisselbokaal, ter nagedachtenis aan Lein die als speaker jarenlang kleur heeft gegeven aan het toernooi.

  Ook dit jaar waren er weer veel mensen in de weer om dit toernooi mogelijk te maken.
  Daan Roelse was net als vorig jaar bereid om de rol van speaker op zich te nemen, Bram Marcusse was zoals altijd weer verantwoordelijk voor het organiseren en de algehele leiding.

  De Couburg had alles weer tot in de puntjes geregeld en de consumpties waren weer op en top. En ook waren er weer twee vrijwilligers gevonden om als scheidsrechters op te treden tijdens dit competitieve toernooi te weten Kees Outermans en Leo Kuijl. Allen hartelijk dank voor jullie inspanningen.

   

   POULE 1

   POULE 2

  Vosauto

  Disco Jojo

  Dries zn Jochies

  Poar Neem’n

  Hutsie

  Knuppels 17

  Beste Stuurlui

  Net Niet

  Lost Boys

  Eetcafe Royal

  Dit toernooi waren de talenten van de meeuwen meer dan behoorlijk vertegenwoordigd.

  Ze konden geen van allen een gooi doen naar de titel maar het vertoonde spel gaat zeker beloond worden in de toekomst. Ook deden er meerdere meiden mee gecombineerd met jongens. De meiden lieten zien goed te kunnen voetballen en de combinatie was een bijzonder goed initiatief om aan het benodigde aantal teams te komen. Deze trend hopen we de komende jaren meer te gaan zien.

  Om de tijd vol te spelen vandaag was besloten om te gaan voor 16 minuten per wedstrijd.

  Vanwege het overschot aan jongeren op dit toernooi, hadden de wat meer op ervaring leunende teams het lastig met de speeltijd. Zaalvoetbal zo middenin de winterstop kost veel energie en dan zeker meer dan een kwartier tegen de jongere teams.

  Zo wisten een aantal teams in de poule de toch op voorhand betere teams het aardig lastig te maken. In poule 2 dwong Net Niet en Eetcafe Royal de jongens van Poar Neem’n tot het uiterste. Hutsie miste op een haar na de kruisfinales door een goal tegen in de zoemer tegen Vosauto 3-4 eveneens een spannende wedstrijd dus. Deze tegengoal werd met gejuich ontvangen door Dries zn Jochies die door deze goal zichzelf dus wel plaatsten voor de kruisfinales.

  Disco Jojo had zichzelf in poule 2 als eerste geplaatst en kwam zo in de kruisfinales tegen de nummer 2 van poule 1, oftewel Dries zn Jochies. Dries zn Jochies hield lang stand tegen het gerenommeerde Disco Jojo, maar moest in de slotminuten toch capituleren 4-1 en daarmee plaatste Disco Jojo zich als eerste voor de finale.

  Daarna was het tijd voor de clash tussen de nummer 1 van poule 1 Vosauto en de nummer 2 van poule 2 Poar neem’n. De jongens van Poar neem’n begonnen scherp aan het duel en kwamen in vrij rap tempo tot een 3-0 voorsprong. Vosauto kwam in de spannende strijd tot 3-2 terug. In het slotoffensief van Vosauto bleek Poar Neem’n sterker en gooiden ze de wedstrijd met 2 doelpunten in het slot 5-2.

  De strijd om plek 9 en 10 werd uitgemaakt door Eetcafe Royal en de Lost Boys. Ook hier weer een spannende wedstrijd waarbij iedere meter telde. Lost Boys trok vanwege de bak aan ervaring hier aan het langste eind. Dit was zeker niet de eerste belangrijke wedstrijd voor de meeste van deze jongens. Plek 10 was dus voor de (grotendeels) meiden van Eetcafe Royal misschien niet waarop jullie hoopten maar met jullie leeftijd zit er nog veel rek in.

  Voor het veroveren van plek 7 moest Beste Stuurlui een degelijk team aan de kant zetten. 5 conditioneel goed en technisch begaafde jongens en 2 meiden. Waarvan 1 een meer dan behoorlijke spits is. De ander een prima (mandekker?) verdediger. Geen gemakkelijke taak dus, maar ook hier bleek de ervaring weer doorslaggevend. Net Niet deed zijn naam dus  andermaal eer aan.

  Dan nu de twee nummers 3 van beide poules tegen elkaar. Hutsie tegen Knuppels 17. De gemiddelde leeftijd van deze ploegen zal niet boven de 19 zijn gekomen. In ieder geval een knappe prestatie dat deze beide ploegen zichzelf zo lieten gelden op het toernooi. Hutsie ging er uiteindelijk met de winst vandoor en beloonde zichzelf zo deels na de net gemiste kruisfinale.

  De troostfinale ging tussen Vosauto en Dries zn Jochies. Voor het brons moesten de laatste zweetdruppels er nog allemaal uit. De wedstrijd ging tot het allerlaatst gelijk op met kansen over en weer. Dries zn Jochies gingen er in de laatste minuut met de winst vandoor door een droge knal in de kruising.

  Om klokslag 5 uur was het tijd voor de apotheose van vandaag. De finale tussen Disco Jojo en Poar Neem’n. Deze combinatie was door de kenners al voorspeld maar het ging zeker niet zo gemakkelijk als er op voorhand werd gedacht. Er werd gekozen voor een 16 minuten durende wedstrijd vanwege de vele minuten die iedereen al in de benen had. Disco Jojo startte overtuigend en vuurde direct vanuit de 2e lijn. Poar Neem’n verdedigde gedecideerd en liet de vele combinaties in een vroegtijdig stadium stranden. In het afmaken bleek Poar Neem’n een stapje verder dan Disco Jojo en voor de helft van de wedstrijd stonden ze op 2-0 voor. Dit dwong Jojo tot een wat offensievere speelstijl en ze drongen Poar Neem’n voorzichtig naar achter. Ondanks de pressie wisten ze mede door een aantal keer balverlies het niet echt om te zetten in gevaar. Na de 3-0 uit een snelle counter van Poar Neem’n was de wedstrijd gespeeld. Poar Neem’n kroont zichzelf tot 1e winnaar van de …LEIN DE WOLF… wisselbokaal!

  Aan het eind van de dag kwamen we tot deze ranglijst.

  1

  Poar Neem’n

  2

  Disco Jojo

  3

  Dries zn Jochies

  4

  Vosauto

  5

  Hutsie

  6

  Knuppels 17

  7

  Beste Stuurlui

  8

  Net Niet

  9

  Lost boys

  10

  Eetcafe Royal

  Ook was er dit jaar weer een door MELIS SEAFOOD gesponsorde topscoordersbokaal.

  Er waren tot het eind van de dag meerdere spelers voor in de race van de 2 bovenste teams deden Jordan Francke, Menno de Nooijer, Yannick Melis en Jari Tevel mee. Zij stonden allen op 6 doelpunten voor de finale. Alleen Yannick Melis wist in de finale te scoren, maar Jur Brasser had in de finales zijn totaal tot 7 op weten te krikken. Hiermee hadden we een gelijke eindscore tussen Yannick en Jur. Waarbij door Yannick de prestatie van Jur knapper werd geacht en zo deze prijs voor meest scorende speler naar centrale verdediger! Jur Brasser ging.

  Voor volgend jaar hopen we op weer zo’n positieve editie en dat iedereen er weer bij kan zijn. Gezien de jeugd dit jaar zal volgend jaar het deelnemersveld weer een stukje sterker zijn. Iedereen bedankt weer voor deelname, support of werkzaamheden tijdens dit toernooi.