• Voorbeschouwing Meeuwen 1 - BVCB 1

31 jan 2019
  • Wedstrijd: De Meeuwen - BVCB

Zaterdag (2-2-2019) staat de competitiewedstrijd van ons vlaggenschip op het programma tegen de nummer 4 in de stand BVCB uit Bergschenhoek uit de gemeente Lansingerland.
    Vorige week gooide koning winter roet in het eten door heel Nederland te bedekken onder een witte deken van sneeuw, waardoor de KNVB besloot tot een algehele afgelasting. Heel voetballend Nederland hoopt erop dat de winter spoedig verdwijnt uit ons koude kikkerlandje zodat de competitie gewoon doorgespeeld kan worden zonder dat er doordeweekse wedstrijden gespeeld dienen te worden en dit de competitie eventueel negatief kan beïnvloeden, want op dit moment zijn er al teams uit de competitie die 2 wedstrijden minder hebben gespeeld.

BVCB is een grote vereniging uit Bergschenhoek waar ze 9 senioren, 1 dames, 5 meisjes en 57 jeugdteams hebben, een enorm grote club waar ze beschikken over 2 natuurgrasvelden en 4 kunstgrasvelden. Het team van trainer Jan Everse staat op dit moment op de 4e plaats en heeft na 14 wedstrijden 24 punten. In de thuiswedstrijd kwamen de gasten uit Bergschenhoek goed weg en werd er gelijkgespeeld met 1-1, waar de Meeuwen bijna de gehele wedstrijd domineerde. Onze Menno de Nooijer was na eigen zeggen van de verslaggever van BVCB een " ware plaaggeest, maar eigenlijk had hij de grote beul kunnen en moeten zijn" Dat het bij de nummer 4 uit Bergschenhoek niet altijd rozengeur en maneschijn is bewijst dat trainer Everse zich teleurgesteld voelde toen er besloten werd na aandringen van de selectie om niet 3 maar 2 keer per week te gaan trainen en dat in de 1e klasse!
    Waar de thuiswedstrijden van de Meeuwen altijd voor spektakel zorgen werd er in de eerste wedstrijd na de winterstop verloren van Brielle met 1-2, en dat was niet nodig geweest, omdat de Meeuwen op het moment dat het 1-0 was voldoende kansen kreeg om de score te verdubbelen, maar uiteindelijk kregen ze het deksel op de neus en dat deed pijn bij de mannen van Daan Eikenhout. De komende periode wordt zeer cruciaal want de verschillen in de stand zitten eraan te komen, en met deze groep en staf moet het toch echt mogelijk zijn om in de 1e klasse te blijven. Vandaag zullen de spelers er zeker weten weer staan, en gaan ze er mede voor zorgen samen met de trouwe en fanatieke aanhang dat BVCB een warm middagje Zoutelande te wachten staat.

Wij wensen alle toeschouwers en scheidsrechter A.H Kuup een mooie middag en een sportieve wedstrijd toe.

Wedstrijdbal:

De wedstrijdbal wordt geschonken door "Dijkpaviljoen de Westkaap en Zout Zoutelande"

Pupil van de week:

Deze week nog geen pupil van de week.