• Kamelen race gewonnen door de stoere kerels

Na het verdiende gelijke spel in Zwaluwe mochten de stoere kerels op de tweede paasdag aantreden in Zwijndrecht tegen VVGZ. Twee uitwedstrijden achter elkaar in minder dan 48 uur is in de Eredivisie verboden, maar bij de stoere kerels is het geen enkel probleem. Het herstel voor sommige spelers is na de wedstrijd tegen Zwaluwe echter bevorderd in Wolphaartsdijk. Door de extreme warme weersomstandigheden is er veel vocht verloren en dat moest weer worden gecompenseerd. Hierdoor werd de opstelling maar op 2 plaatsen gewijzigd na de wedstrijd van zaterdag en met de volgende 11 spelers werd er gestart: Stephanos, Casper, Ramon, Chiel, Ricardo, Wouter¬¬¬3, Gennaro, Sjoerd en Yannick. Op de bank zaten Dario en van Belzen. Kees is helaas nog afwezig, dus Henk mocht het weer eens proberen.

Het begin van de wedstrijd was bijna identiek aan de wedstrijd in Zwaluwe. Erg warm weer en binnen 5 minuten stonden weer 0-1 achter door een zwak begin. Na een kwartier spelen begonnen we elkaar beter te vinden en dit resulteerde in kansen. De eerste kans was voor Sjoerd die de bal maar net naast schoot met een volley. De tweede kans was echter wel raak. Na een mooie counter belande de bal bij Sjoerd die hem voorgaf aan Vos, Vos controleerde en vond Gennaro als eindstation die hem in de goal zwavelde. Niet veel later kwamen de Meeuwen op voor sprong via een aanval op links die laag binnen geschoten werd door Wouter Koch, 1-2. In diezelfde 5 minuten werd Casper-Jan in het strafschopgebied van VVGZ neergelegd na een mooie beweging en een-twee met Gennaro. Vos die na een lange tijd weer eens een strafschop mocht nemen benutte deze goed in de winkelhaak, 1-3. In het warme weer was het een echte slijtage partij. Beide teams kregen veel ruimte en daarbij kwamen aan beide kanten ook gevaarlijke kansen uit. Stephanos stond goed te keepen en hield er meerdere 100% kansen uit. Helaas kon die de 2-3 5 minuten voor rust niet keren van VVGZ en dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft was net zo spannend en nog meer slopend dan de eerste helft. De tweede wedstrijd na maar 2 dagen rust eiste zijn tol en de Meeuwen werden vaak teruggedrongen door de veel opkomende spelers van VVGZ. De stoere kerels zijn door de vele sprintjes van trainer Adrie van Belzen wel wat gewend en konden de aanvallen van VVGZ goed verdedigen. Paar keer kwamen de Meeuwen er ook snel uit met goed voetbal via de zijkanten. Na de bal paar keer goed rondgespeeld te hebben kwam de bal bij Koch die een tik-tak met Vos aan ging en zich goed vrijspeelde in de 16 meter van VVGZ. Koch kon de bal wederom goed afronden en scoorde notabene met zijn rechts, wat erg zeldzaam is. Met een 2-4 voorsprong zaten de Meeuwen op rozen. De stoere kerels stonden weer als een bus geparkeerd met VVGZ had daar veel moeite mee. Met nog 15 minuten te spelen werd Sjoerd vervangen door Dario en ging trainer van Belzen zich maar warmlopen met de grote kans dat Casper-Jan weer kramp zou krijgen. Tegen alle verwachtingen in hield Casper-Jan het goed vol, maar helaas maakte hij in de laatste 5 minuten van de wedstrijd een handsbal in eigen strafschopgebied. De scheids, die goed aan het fluiten was, twijfelde even om een strafschop te geven, maar Casper-Jan was zo eerlijk om het toe te geven. De bal werd dit keer voor VVGZ op de stip gelegd en benut, 3-4. De Meeuwen voetbalde de wedstrijd zakelijk uit en de 3 punten werden uit Zwijndrecht meegenomen naar Zoutelande.

Deze overwinning was erg belangrijk om mee te blijven doen in de derde periode. De stoere kerels waren effectief voor de goal, want 6 van de 4 kansen werden afgerond. Volgende week wordt er wederom een uitwedstrijd gespeeld en deze gaat naar Bruce-Boys.