• Meeuwen 2 verstevigt zijn positie bovenin!

Op 8 december, een druiligere en winderige zaterdagmiddag, werd de wedstrijd Walcheren 2 – Meeuwen 2 afgelegd. Walcheren draait nog niet lekker mee in de competitie en zou op papier moeten worden kunnen verslaan, waardoor de Meeuwen de positie bovenin zou kunnen verstevigen. Het werd een verdedigend gedisciplineerde pot en een 0-2 overwinning, waarbij van het voetballen zelf niet altijd even veel kwam. Hoor ik daar “typisch Meeuwen 2” weerklinken?

De opstelling was als volgt:
    Milan; Wouter D, Ramon, Koen, Thomas; Yannick, Mark, Bas, Wouter V, Nino; Sjoerd.
    Op de bank zaten Jelle, Richard en Adrie van Belzen (u leest het goed).

Tijdens de bespreking werd aangehaald dat de tegenstander een jonge ploeg op het veld zou hebben staan die het voetballend wilt oplossen. Meeuwen 2 bulkt vandaag van de routine en ervaring en zou dus een mooi tegenwicht kunnen bieden. Vanaf de aftrap waren de intenties aan beide kanten duidelijk, Walcheren tikte de bal achterin rond, wat de Meeuwen helemaal prima vond. De eindpass kon op het middenveld en anders in de verdediging onschadelijk worden gemaakt, zodat het eigenlijk maar zelden gevaarlijk werd voor onze sluitpost Milan. Tegenvaller voor Meeuwen 2 was dat de immer vlammende Duuf al na 5 minuten weer van het veld af kon met een blessure aan het bovenbeen. Zijn vervanger Jelle schoof door naar rechtshalf, Mark werd simpel backje en But vervulde vervolgens de rol van nummer 10.
    De weg naar voren werd gezocht via de snelheid op de flanken, waardoor gedurende de 1ste helft al enkele kansrijke situaties ontstonden. Nino zette weer eens door over links en bracht de bal voor bij Jelle, die helaas net op tijd werd afgestopt door een verdediger. Uit de daarop volgende corner stond Bas vogeltje-vrij, waardoor hij de afgemeten bal van Yannick hard kon inkoppen. Een welkome 0-1 voorsprong, wetende dat er nu alleen nog maar meer ruimte zou komen als Walcheren zou gaan aanzetten. Hoewel Milan de bal nog goed tegen de wind in naar voren kon krijgen in de 1ste helft, zou het daarnaast ook nog makkelijker worden om in de 2de helft onder de druk vandaan te komen.

In de 2de helft volgde eenzelfde spelbeeld. Meeuwen liet weinig tot niks door en Walcheren bleef proberen de bal in jeugdig enthousiasme rond te laten gaan, maar had eigenlijk geen plan om tot voor de goal te komen. De kundige aanvoerder/spits van Walcheren werd zodoende eigenlijk niet eens benut door de ploeg, wat onze verdediging alleen maar in de kaart speelde.
    Een goede kans voor Meeuwen 2 volgde toen Thomas de 1-2 met Yannick aanging, hij faalde helaas met zijn rechter oog in oog met de keeper. In de 65ste minuut betrad Richard het veld doordat Sjoerd de wedstrijd moest verlaten wegens een rugblessure (je moet ook niet stagediven bij Scooter).
    Een kwartier voor tijd nog één hachelijk moment voor het doel van Meeuwen 2, toen een verre ingooi (à la Ingooisson, de held van IJsland) gemist werd door de defensie en er zodoende een schietkans voor Walcheren ontstond. Gelukkig raakte de speler de bal verkeerd waardoor de tussenstand gehandhaafd bleef.
    Een minuut of 10 voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist toen in de counter Richard goed voor de goal kwam en door Nino werd bediend. Richard ronde koelbloedig af, 0-2 en de 3 punten zouden mee genomen kunnen worden naar Zoutelande. Na de 0-2 zelfs nog wat kansen op 0-3, echter wilde deze er niet meer in. De rentree van Adrie bleef uit toen hij zijn publiekswissel weigerde, een gemiste kans! Uiteindelijk wint Meeuwen 2 de wedstrijd op kenmerkende manier, een uitermate gedegen en gedisciplineerde pot, waarbij te meer wordt genoten van opmerkingen die ons aan het einde ten deel vallen: “die gasten kunnen echt helemaal niks!”. Voorlopig staan we maar weer gewoon mooi 2de, op 3 punten afstand van de nummer 1 Heerjansdam, welke ook belangrijke punten lieten liggen afgelopen zaterdag. Volgende week een lokale topper tegen Serooskerke 2!