• Zaterdag 20 april, al een tijdje rood omsingeld in de meeste agenda’s van de stoere kerels. Daar later meer over. Op het programma een zeer lastige uitwedstrijd tegen Zwaluwe 2. De laatste edities in de (na-) competitie wist M2 niet te winnen. Een resultaat halen, in de strijd om de 3e periode is daarom de voornaamste doelstelling.
    Hier was de eerste minuten echter weinig van te merken, matige handelingssnelheid en tot driemaal toe matig ingrijpen geeft Zwaluwe 2 een vliegende start en de voorsprong in de 3e minuut.
    M2 is overigens begonnen met Vetter in de goal, Casper, Ramon, Chiel en Thomas achterin, Op het middenveld de terugkeer van controleur Cardio samen met Duuf, Robbert, Yannick en Vos. Diep in de spits, Sjoerd. Op de bank Koch, Thijs en Jari. Jari begreep van deze wisselbeurt overigens niets na zijn laatste optreden én beslissende gelijkmaker tegen Pelikaan.
    Het spel van M2 lijkt in de eerste helft eigenlijk nergens op. Via de lucht onmachtig tegen de lange centrale verdedigers en voetballend onzuiver in de passing waardoor het niet lekker in de wedstrijd komt. Het ontsnapt door een goede save van Vetter aan de 2-0. Toch zijn er zeker momenten die meer kunnen opleveren, zo is Duuf erg dichtbij met een schuiver richting de lange hoek, deze gaat helaas net naast.
    In de rust komt Koch in de ploeg op het middenveld wat voor meer voetbal moet zorgen. Een scherper M2 is nodig! Koets geeft het goede voorbeeld en gooit er nog een stevige kreet uit: “Één zwaluw.. “ juist, hij maakt hem gewoon... maar zo is het maar net, met een dikke 20 graden, plus wat verschroeide autobanden en gassen van de Shell gaat M2 opzoek naar de gelijkmaker.
    Met meer overtuiging in het spel wordt er beter naar de ruimte gezocht en vaak met de wisselpass gevonden. Zwaluwe moet terug zonder dat Meeuwen nog écht gevaarlijk wordt. Totdat But de shuffle inzet en richting de zestien dribbelt, dribbelt en dribbelt en tegen ieders verwachting in uiteindelijk schiet! Keeper verbouwereerd en aan de grond genageld, 1-1! Het offensief van M2 levert daarna helaas weinig op en de laatste 10 minuten gaan over en weer. In de laatste minuut nog een gevaarlijke schuiver van Zwaluwe kant die knap met de voet door Stefano ‘vetter’ wordt gered. In de coaching tussen Cardio en Vetter ontsnapt eerstgenoemde aan een gele kaart die hij mag ontvangen van de scheidsrechter na belediging van de scheids, maar na een toelichting dat hij toch echt vetter zei en geen ‘vette’ toch intrekt. Dat hij zich aangesproken voelde is stof tot nadenken voor de scheidsrechter.
    Jari laat de bloeddruk van trainer van Belzen een minuut voor tijd nog tot ongekende hoogte stijgen. Eerst door de bal tweemaal richting eigen helft te schieten en vervolgens een vrije trap snel lijkt te willen nemen, maar met al zijn ervaring en ‘bagage’ is hij dit natuurlijk helemaal niet van plan en laat de bal slim liggen, klasbak.
    Uiteindelijk is het gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd en kan het vizier op de volgende topper die niet lang op zicht laat wachten. De reden waarom de plekjes bij de selectie erg duur waren voor deze zaterdag is het geplande bezoek aan de voetbalvrienden van vv Wolfaartsdijk, die een streekderby tegen LEBO spelen. Vanaf het schitterende terras onder het genot van een drankje en een nootje, ziet M2 een ware kraker ontstaan. Met een grensrechter, valser vind je ze niet op de Zeeuwse velden, probeert LEBO de kerels van vv Wolfaartsdijk over de knie te krijgen. Met een schitterende gelijkmaker vlak voor tijd lijkt de ploeg van kampioenenmaker Sandee een punt over te houden, waar het niet dat LEBO in extremis krijgt waar het eigenlijk geen recht meer op had.
    Na een schitterende voetbalmiddag, Wolphaartsdijk sjaals, Triple karmelietjes en nootjes verder keren de stoere kerels huiswaart. Diep in jn arte bin jie ok voe Wolfersdiek!